Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Uniksa iz Kazanja uspeli su da pobede Virtus u Bolonji sa 107:100 i dođu do finala Evrokupa, odnosno plasmana u Evroligu.

PROČITAJTE JOŠ

Razočaran je bio posle meča Aleksandar Đorđević, naš nekadašnji selektor i trener Virtusa.

„Čestitam Uniksu na pobedi. Evidentno je bilo da je naš rival imao više energije i svežine u odnosu na nas jer je odložio utakmice u VTB ligi. Nažalost imali smo igrača manje u rotaciji je Tesitori ima problema sa koronavirusom. Mnogo nam je nedostajao pod samim košem, gde je Uniks izuzetno jak. Tim iz Kazanja je imao četiri izuzetno raspoložena igrača u meču koji je ostao iz nas, Voltersa, Holanda, Smita i Brauna. U samoj završnici Kenan je kada se lomila utakmica pogodio neverovatnu trojku, koja je trebalo da bude odlična odbrana“, rekao je Aleksandar Đorđević.

Posebno je razočaran zbog odbrane.

„Upravo tom trojkom je rešeno pitanje pobednika, jer smo umesto napada na minus četiri, imali deficit od sedam poena. Nismo bili na željenom defanzivnom nivou. Dozvolili smo rivalu da ubaci 107 poena. Odbrana je naročito bila porozna u poslednjem kvartalu, kada smo dozvolili mnogo lakih poena pod samim košem, posle akcija, dva na dva. Dugo smo čuvali oreol nepobedivosti u Evrokupu, ali smo na kraju doživeli dva poraza u najgorem mogućem trenutku, pa smo ostali bez ostvarenja primarnog cilja, a to je plasman u finale i plasman u Evroligu.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar