Foto: Fiba.basketball

"Azuri" su očajni zbog poraza.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Kada je Italija savladala Srbiju u prvom meču druge faze Mundobasketa činilo se da će put do finala biti lakši „azurima“ nego „orlovima“.

Ipak, poraz Amerike od Litvanije sve je promenio i upravo su momci iz SAD-a srušili Italiju u četvrtfinalu Mundobasketa sa 100:63.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Italije Đanmarko Poceko bio je razočaran zbog ovakvog raspleta nakon poraza.

„Svi su mislili da nemamo šanse da pobedimo, ali ima jedna životinja koja ne leti, a ipak pokušava to da uradi. Mi smo došli ovde, među osam najboljih na svetu. Reakcija Melija za mene je sve. Nemojte me pitati o tome, znate sa kakvim igračima, ljudima radim. To sam pokazao na turniru. Ne možemo da letimo, ali smo pokušali. I uspeli. To nešto govori. Nisu zaslužili da igraju protiv SAD, jer smo bili prvi u grupi. Moji igrači su bili prvi. To je sport. Pre utakmice, a sada još više, sada ih toliko poštujem“, rekao je Poceko.

Italijani će do kraja Mundobasketa igrati u razigravanju od 5. do 8. mesta, sa poraženim iz duela Letonije i Nemačke.


Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Dritan Abazović za Nova.rs otkriva: Novak Đoković postaje počasni građanin Crne Gore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar