U elementu posle velikog trijumfa.

Reprezentacija Italije je nanela težak poraz Srbiji u osmini finala Evropskog prvenstva i izbacila je sa takmičenja pobedom od 94:86. Selektor Italije Đanmarko Poceko nije bio u stanju da sakrije emocije posle meča i velike pobede njegove selekcije.

„Igrali smo sa najboljim timom, volim Srbiju koliko volim i Hrvatsku. Proveo sam dve godine tamo, koje moja žena i ja nećemo zaboraviti. Imam veliki respekt prema vašoj košarci, tako da smo znali da će to biti najteža utakmica ovog Evropskog prvenstva. Ovo nisu moji igrači, ovo su lavovi, ratnici. Kada god igrate protiv jednog tima koji imaju umetnika, koji je težak, tako je“ rekao je selektor Italije.

On je istakao da mu je žao Srbije i da ne smatra da je njegov atehnička greška bila presudna na dalji tok meča.

„Danas mi je žao, moji ratnici su bili bolji od vas. Ne možete da igrate u atmosferi kakva je bila danas, luda i teška. Ja nisam postigao nijedan koš. Nisam uhvatio nijedan skok. Moji igrači su odlučili sve. Ovo je najbolja utakmica italijanske košarke. Ovako smo igrali 2004. godine protiv Litvanije, ali ovoga puta smo igrali srcem, ne može se uporediti. Bio sam u tom timu, poštujem svoje saigrače. Ti momci, Bože… Igrali su protiv zveri kakva je bila Jokić, on je stvarno dobar momak. Jedino sam tužan zbog svog brata, „vrlo“ brata, Predraga Danilovića, volim ga mnogo“, rekao je Poceko.

Potom se osvrnuo i na partiju svog plejmejkera Marka Spisua koji je sa 22 poena bio najefikasniji igrač Italije.

„Svi pričaju da je Spisu prenizak. Pogledajte mene. Kada sam počeo da se bavim košarkom u školi, rekao sam svima da hoću da budem košarkaš i oni su se smejali. Mislite da neću da ubacim Spisua u igru zato što je niži. Ajde bre u pi**u materinu. Šokirali smo sve“, zaključio je Poceko i usput opsovao na srpskom za kraj. Još malo će imati vremena za slavlje, pa kreće priprema za četvrtfinalni okršaj sa Francuskom“.

BONUS VIDEO Milica Dabović analizirala poraz Srbije na Evrobasketu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare