Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Mediji u SAD prenose da će Vlade Divac ostati na funkciji predsednika košarkaških operacija Sakramento Kingsa najverovatnije i naredne sezone.

Novinar portala „The Athletic“, Sem Amik je preneo da će se Divac i trener Luk Volton i naredne sezone obavljati svoje poslove.

I Volton i Divac su imali teških trenutaka u sezoni koja je prekinuta početkom marta zbog pandemije koronavirusa. Suočavali su se sa brojnim kritikama posle skora 15-29, ali su u poslednjih 20 mečeva popravili situaciju sa 13 pobeda.

PROČITAJTE JOŠ:

Voltonu je ovo bila prva sezona na klupi Kingsa, a došao je posle trogodišnjeg boravka u LA Lejkersima.

Ipak, sva je prilika da bi i ove sezone ostao bez plasmana u plej-of fazu.

„Imajući u vidi gde smo sada, s osvrtom na to gde smo bili, mogao bih da kažem da smo zadovoljni ovom sezonom. I naravno, to ne umanjuje utisak da smo sezonu morali da počnemo bolje, jer smo zaista morali. Postoje stvari koje nismo uspeli da ostvarimo, ali kada dođete u novi tim sve je u uspostavljanju kulture, upoznavanju igrača, ujedinjavanju i povezivanju igrača u homogenu celinu kako sezona odmiče. Sve je u tome da se bude bolji. I stvarno mislim da smo sada bolji nego na početku sezone“, rekao je Volton za „The Athletic“.

Kako stvari stoje, i Divac i Volton imaju ugovore koji važe do sezone 2022/23, tako da je za očekivati da i naredne godine budu na istom zadatku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar