Novicki i Peđa Stojaković, Foto: EPA/DAN ANDERSON

Veliki dan za Dalas i Novickog.

U čast proslave nasleđa Dirka Novickog, Dalas Maveriksi će otkriti njegovu statuu 25. decembra u 11 časova. Ceremonija otkrivanja će se održati u „Ameriken erleajns centru“ za akreditovane pozvane goste. „Novicki vej“ biće zatvoren za saobraćaj, tako da će šira javnost imati priliku da proslavi ovaj važan događaj za Maverikse. Prenos ceremonije je dostupan uživo na mavs.com.

PROČITAJTE JOŠ

Novicki je jedini igrač u istoriji NBA koji je igrao 21 sezonu u istoj franšizi. U ukupno 1.522 utakmice, Novicki je lider Maveriksa svih vremena po: postignutim poenima (31.560), odigranim utakmicama (1.522), utakmicama u kojima je bio starter (1.460), minutima na terenu (51.368), skokovima (11.489), defanzivnim skokovima (10.021), postignutim koševima iz igre (11.169), trojkama (1.982), slobodnim bacanjima (7.240) i blokadama (1.281). Kao 14 puta Ol-star i prvi igrač rođen u Evropi koji je proglašen za MVP-a (2006-07), Novicki je predvodio Dalas Maverikse do njihovog prve titule NBA šampiona 2011.

„Dirk je učinio toliko mnogo za košarku i za naš grad “, rekao je vlasnik Maveriksa Mark Kjuban. „Kako bi pokazali našu zahvalnost za to, želimo da osiguramo da nasleđe i jedinstvenost Dirka Novickog zauvek budu upamćeni u Dalasu.”

Dalas Maveriksi su prvoklasna globalna organizacija za sport i zabavu koja pruža nezaboravna iskustva navijačima širom sveta.

Mevsi se takmiče u Nacionalnoj košarkaškoj asocijaciji kao član Zapadne konferencije i igraju u „Ameriken erlajns centru“ pod upravom trenera Džejsona Kida, generalnog direktora Nika Harisona, izvršnog direktora Sinta Maršala i vlasnika Marka Kjubana. Od inauguralne sezone 1980-81, Mavsi su osvojili četiri titule u diviziji, dva šampionata u konferencijama i jedno NBA prvenstvo 2011. Pored uspeha na terenu, Mavsi su posvećeni progresu u Severnom Teksasu kroz društveno-korisne programe i fondaciju Mavs. Za više informacija o igračima Dalas Maveriksa, osoblju, statistici i ulaznicama, posetite mavs.com.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar