Foto: Srđan Stevanović / Starsport

Bobi Dikson je košem dve sekunde pre kraja spasao košarkaše Fenerbahčea poraza od Bešiktaša, ali nije uspeo da ih sačuva od žestokih kritika trenera Željka Obradovića zbog očajne igre u poslednjoj četvrtini.

Prvo poluvreme nije najavljivalo dramatičnu završnicu. Fener je kontrolisao ritam i rezultat sve do ulaska u poslednju četvrtinu u kojoj je oslabljeni Bešiktaš iskoristio nezaiteresovanost rivala i nadoknadio deficit od 16 poena.

Birkan Batuk je 22 sekunde pre kraja pogodio trojku za potpuni preokret (72:71). Ali je pomenuti Dikson uspeo da sačuva čast Fenera.

„Ovakva igra bila je velika sramota za nas. Verujem da moji igrači ne razumeju mnoge stvari. Žive u svom svetu. Rivalom je igrao samo sa dva stranca i nije mogao da računa na dva važna domaća igrača. Videli ste kako smo igrali. Nama je glavni problem bila koncentracija i motivacija, kao u većem delu sezone. Za moje igrače je sve isto, šta god kažem. Ne prate. Bilo je čudo što smo dobili utakmicu. Ponavljam, verujem da imamo ozbiljnih problema u timu. Ako moram da im napominjem kako da se bore, da je svaki meč važan i da ih dodatno motivišem, onda je naš posao zaista težak. Problem je što se niko od mojih igrača ne zapita ‘Šta nije u redu sa mnom’ ili ‘Kako mogu da pomognem timu’. Takođe trebalo bi da razgovaraju i pripreme se za utakmicu, da shvate kako da igramo, jer sam siguran da nisu zaboravili košarku. Sve zavisi od njihovih glava“, bio je kritičan Obradović.