Foto: AP Photo/Joe Mahoney

Američki košarkaš Dianđelo Rasel nema dilemu ko je najbolji košarkaš današnjice, iako nagrada za prethodnu sezonu govori drugačije.

Nagradu je prošle sezone dobio Džoel Embid za njen regularni deo, ali su Denver Nagetsi postali šampioni, pa je Nikola Jokić osvojio titulu u NBA i postao MVP finala Zapada i onda velikog finala NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Rasel se sa Lejkersima našao na putu Denveru u plej-ofu, a Patrik Beverli, košarkaš i voditelj podkasta, kaže da u Koloradu na visini ne može da se diše.

„Da, imaju najboljeg košarkaša u ovoj igri u svom timu, bez nepoštovanja za bilo koga drugog, najbolji igrač u NBA trenutno. Nije ni blizu“, rekao je Rasel u Beverlijevom podkastu.

On je u finalu zapadne konferencije osetio na parketu kako Jokić igra kad je u maksimalnom fokusu, jer je Dianđelo bio gotovo nevidljiv u okršaju sa Denver Nagetsima.

Posledica je da su Lejkersi počišćeni u četiri utakmice, posle čega je Denver sa 4:1 izbacio Majami i osvojio titulu, prvu u svojoj istoriji.

„Jokić, ‘ej, Jokić, ovo sam rekao još pre dve godine: kako da ga čuvaš? Kako da čuvaš nekog ko ni ne želi loptu?! Ne kažem da on neće loptu, ne kažem, ali jednostavno ne mari! Da stavimo stvari u kontekst, da igra u srednjoj školi prosečno bi imao tripl-dabl jer igra igru na pravi način i kaže nešto tako jednostavno. Niko drugi ne priča takve stvari. Igraš srednjoškolsku utakmicu, pokušavaš da ubaciš 80 poena. Da ubaciš 100 poena. Ne, ovaj dečko bi imao 10, 10, 10, 10, 10 i 10“, rekao je Rasel.

BONUS VIDEO Najluđe priče legendi srpske košarke: Doček šampiona, kumovi i ljubav koja je promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare