Foto: Tanjug / (AP Photo/Mark J. Terrill)

Već prve večeri otkako je otvoreno tržište slobodnih agenata videli smo nekoliko velikih ugovora i potpisa.

Za navijače u Srbiji je možda najinteresantnije to što je Brus Braun, dosadašnji bitan šraf u rotaciji Denver Nagetsa otišao u Indijana Pejserse na dve godine za 45 miliona dolara, ali njegov prelazak je daleko od jedinog zanimljivog.

PROČITAJTE JOŠ:

Danima unazad se spekulisalo šta će biti sa Kajrijem Irvingom, za kog su se interesovali i Finiks Sansi, a Irving je odlučio da ostane u Dalas Maveriksima.

Potpisao je ugovor vredan 126 miliona dolara sa Dalasom i probaće naredne sezone da u paru sa Lukom Dončićem omogući tom timu da ode u plej-of.

Denver Nagetsi su, pored toga što su pustili Brauna, kom nisu mogli da ponude više od 7,8 miliona dolara, potpisali novi ugovor vredan 10,25 miliona dolara za dve godine.

Ovaj potez nije bio toliko očekivan s obzirom na to da Džekson nije mnogo dobijao šansu u prethodnoj sezoni, a u plej-ofu gotovo nikako. Odigrao je 16 utakmica i imao 7,9 poena, od čega skoro sve u regularnom delu sezone.

Opet, kada se pogledaju troškovi Nagetsa, bilo je jasno i da će morati malo da prištede i da nemaju mnogo prostora za razbacivanje.

Jedan od većih ugovora dobio je nekadašnji igrač Denvera Džerami Grent koji je prve večeri dobio čak 160 miliona dolara da bi ostao u Portland Trejlblejzersima. Potpisao je ugovor na pet godina.

Fred Van Vlit je dobio maksimalan ugovor, doduše dug samo tri godine, ali vredan 130 miliona dolara od Hjuston Roketsa, dok je Derik Rouz pojačao Memfis Grizlise na dve godine.

Tajris Halibarton je unovčio svoje igre pošto je dobio petogodišnji ugovor vredan do 260 miliona dolara od Indijana Pejsersa. Dezmond Bejn je od Memfis Grizlisa dobio pet godina i 207 miliona, pa su on Džeren Džekson i Dža Morent dugotrajno osigurani kao deo te ekipe.

Drejmond Grin je, očekivano ostao deo Golden Stejt Voriorsa za 100 miliona dolara i nosiće dres „ratnika“ u naredne četiri godine.

„Stotku“ su premašili još neki igrači poput Kajla Kuzme koji u sledeće četiri godine za 102 miliona ostaje u Vašington Vizardsima, Kris Midlton koji ostaje u Milvoki Baksima za 102 miliona na tri godine i Kem Džonson koji ostaje u Bruklinu još četiri godine za 108 miliona dolara.

BONUS VIDEO: Majk Meloun, Nikola Jokić i Džamal Marej – izjave nakon treće utakmice finala NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar