Foto: Tanjug / AP Photo/Jeff Chiu

Denver Nagetsi bi pred ovosezonski plej-of mogli da naprave jednu neočekivanu promenu.

Prvoplasirani tim zapadne konferencije NBA lige je u aktivnim pregovorima da trejduje jednog od svojih talentovanijih igrača.

PROČITAJTE JOŠ:

Reč je o Bounsu Hajlendu, koji je u svojoj drugoj NBA sezoni, a Šems Čaranija kaže da Denver ispituje mogućnosti na tržištu.

Hajland je došao u NBA kao bek kom se predviđalo da bi, ukoliko razvije fizičke predispozicije i dobije na mišićnoj masi, mogao da bude standardan u rotaciji tima Majkla Melouna.

Međutim, dolaskom Brusa Brauna, on je počeo da dobija značajniju ulogu iza oporavljenog Džamala Mareja, pa se Hajlandu minutaža nije značajno povećala.

Dvadesetdvogodišnji organizator igre ima 12,3 poena po meču u proseku i uz to tri asistencije za 19,9 minuta po meču ove sezone.

Jedan od zainteresovanih klubova mogla bi da bude Minesota, pošto je tamo Tim Koneli, čovek koji je sa 26. mesta na draftu 2021. i birao Hajlanda.

Denveru je, prema pisanju američkih medija, želja da ojača odbranu pred doigravanje, pošto u napadu ima Nikolu Jokića kao čoveka koji svake večeri isporučuje gotovo tripl-dabl prosek sa 25,1 poenom, 10,9 skokova i 9,9 asistencija.

BONUS VIDEO: Treneri hvale Nikolu Jokića