Foto: Tanjug / AP Photo/Abbie Parr

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su u četvrtom meču serije prve runde plej-ofa od Minesota Timbervulvsa sa 114:108 posle produžetka.

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je neverovatan meč i za 39 minuta na parketu ubacio 43 poena, uhvatio 11 lopti i podelio šest asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Veći deo asistencija Jokić je upisao u samoj završnici susreta kada su Nagetsi bili u seriji 14:0 kojom su obezbedili produžetak (96:96), a onda i kratkotrajno vođstvo u dodatnim minutima.

Nikola je imao šansu da u regularnom delu reši meč, ali je u završnim sekundama promašio jedno od dva slobodna bacanja, posle čega su Marej i Kentavijus Koldvel-Poup odigrali dobru odbranu na Entoniju Edvardsu.

Džamal Marej je stao na 19 poena, sedam skokova i pet asistencija (samo 8/21 iz igre), Majkl Porter Džunior je imao 15 poena, a Aron Gordon 14, što dovoljno govori o napadačkoj produkciji ostatka Nagetsa. U timu Timbervulvsa je Edvards ubacio 34 poena, Majk Konli je imao 19, Karl-Entoni Tauns 17, Rudi Gober 14 uz 15 skokova, a Kajl Anderson 11.

Trud Denvera ipak nije bilo dovoljan da se podeli „metla“ Minesoti za koju je Edvards uz pomoć Majka Konlija i Nikel Aleksander-Vokera uspeo da reši meč, bar jedan na svom parketu.

Pobedu je overio Edvards trojkom za 112:108, na 11 sekundi pre kraja, ali je Konli prethodno pogodio jednu od table, precizan je bio i Aleksander-Voker, a Timbervulvsi su samo u produžetku ubacili četiri.

Serija se sada seli u Kolorado, gde će Nagetsi pred svojom publikom imati novu šansu da eliminišu Timbervulvse za dva dana.

Imali su tu šansu i sada, pošto su se Jokić, Majkl Porter Džunior i ostali raspucali u poslednjih nekoliko minuta. Nagetsi su od starta meča bili nekonstantni, dok je Nikel Aleksander-Voker „uhapsio“ Džamala Mareja.

Upravo to je bilo jedan od ključnih razloga što je Minesota uspela da „iščupa“ jednu pobedu, mada se u nekoliko navrata nudila da izgubi meč. Pre svega u poslednja dva i po minuta regularnog dela susreta kada je prokockala dvocifrenu prednost, a onda i u produžetku kada je došla do +7, pa dopustila seriju nezaustavljivog Jokića i Denvera od šest poena.

Foto: Tanjug / AP Photo/Abbie Parr

Dotle je tim Timbervulvsa vodio od prve deonice i tek u njenom finišu Denver je pogotkom Mareja došao do kratkotrajne prednosti, pre nego što je Rudi Gober zakucao za 23:22.

Do poluvremena su se ekipe smenjivale u vođstvu, a ovog puta je Denver zahvaljujući koševima Mareja, Majkla Porter Džuniora i Arona Gordona završio u prednosti 52:48.

Ono što smo više puta viđali ove sezone desilo se u trećoj četvrtini. Uspon Nagetsa i +9 posle trojke Jokića poništeni su vrlo brzo pošto je Minesota za tri minuta serijom 11:2 došla do egala 66:66.

Jokić je tada ubacio novu trojku, ali su igrači Minesote nastavili da pogađaju i treću deonicu su završili u prednosti od šest poena, da bi u četvrtoj imali maksimalnih +12.

Međutim, od floutera Majka Konlija i onda nakon stepbek šuta Edvardsa na nešto manje od tri minuta pre kraja, Denver ulazi u seriju i trojkama Jokića i Porter Džuniora ulazi u produžetak gde ipak nije uspeo da savlada motivisanog rivala, oslabljenog u finišu zbog isključenja i šest ličnih grešaka Karl-Entoni Taunsa.

Nagetsima fali jedan trijumf da završe posao i da odu u narednu rundu takmičenja gde ih čeka znatno teži rival u vidu Finiks Sansa, ukoliko Sansi upišu još jednu pobedu protiv Los Anđeles Klipersa (3:1).

BONUS VIDEO: Jokić o igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar