Foto: AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su ekipu Los Anđeles Lejkersa sa 132:126 u prvom meču finala Zapadne konferencije.

Srpski as Nikola Jokić je ponovo blistao i zabeležio je novi tripl-dabl pošto je ubacio 34 poena, 21 skok i 14 asistencija.

Sve je krenulo u veoma visokom tempu, a Lebron Džejms je postigao prve poene na utakmici.

PROČITAJTE JOŠ

Lejkersi su odmah krenuli sa udvajanjem Jokića, ali im to nije pomoglo i Denver je veom brzo stigao do prednosti.

Eron Gordon je dobro otvorio meč, dok je Jokić od samog starta dominirao ispod obruča. Do šestog minuta Nagetsi su stigli do prve dvocifrene prednosti, a Majkl Porter Džunior nije mogao da promaši u tim trenucima.

Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Nastavila se agonija Lejkersa koji su u prvoj četvrtini imali dosta problema u napadu. Veliku energiju sa klupe doneo je i Brus Braun koji je odmah pokazao da će biti „iks“ faktor ekipe Majka Melouna u ovoj seriji.

Jokić je stigao do 12. skoka u prvoj četvrtini nakon samo osam minuta igre, a bio je aktivan i odbrani te je zabeležio blokadu nad Dejvisom.

Srpski as je prvu četvrtinu završio sa osam poena, 12 skokova i pet asistencija, Brus Braun je trojkom postigao poslednje poene Nagetsa, da bi Lebron dvojkom zatvorio prvu deonicu (37:25).

Lejkersi su poenima Ruija Hačimure smanjili na 10 poena razlike, ali je Denver napravio seriju 7:0 i vratio ubedljivu prednost. Ponovo je mini seriju napravila ekipa Darvina Hema, ali je skok nastavio da bude najveći problem njegovog tima.

Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Igra se na polovini druge deonice znatno ubrzala, tada smo videli poene Dejvisa i Rasela na strani Lejkersa, dok su za Denver pogađali Brus Braun, Porter i Džamal Marej.

Upravo se Kanađanin „zapalio“ na kraju druge i početkom treće deonice i pa gotovo da nije mogao da promaši. Jokić i društvo su na kraju druge deonice imali čak 18 poena prednosti.

Na poluvremenu je Denver imao 36 skokova, dok su Lejkersi imali samo 13.

Usledila je nova dominacija Nagetsa tokom trećeg perioda, nastavio je Marej da pogađa i delovalo je da će Jokićeva ekipa stići lako do pobede.

Nakon trojke Kaldvela-Poupa rezultat je glasio 99:79 i trener Lejkersa Darvin Hem je morao da zatraži tajm-aut.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Od tada sledi nestvarna serija Lejkersa koji su pravo niotkuda uspeli da uvedu meč u dramatičnu završnicu.

Vidno je bio Jokić umoran u poslednjem periodu i to je dovelo do toga da nije postigao poen sve do 45. minuta meča.

Lejkerse je u tim trenucima predvodio sjajni Dejvis, dok je sa tri trojke Ostin Rivs bio nerešiva enigma za odbranu Denvera.

Mučio se Eron Gordon sa linije penala i nakon njegovih promašaja Lejkersi su dva puta uspeli da smanje prednost na samo tri poena razlike.

Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Lebron je minut pre kraja meča imao priliku da izjednači, ali je promašio trojku i Nikola Jokić je mirnom rukom sa linije penala „zapečatio“ ovaj meč.

Jokića je sa 31 poenom pratio Džamal Marej, dok je 21 dodao Koldvel-Poup. Dvocifreni su u Denveru bili još Porter, Gordon i Braun.

U poraženoj ekipi brutalan meč odigrao je Entoni Dejvis koji je ostvario dabl-dabl sa 40 poena i deset skokova. Lebron je bio na korak tripl-dabla sa 26 poena, 12 skokova i devet asistencija, a 23 poena dodao je i Ostin Rivs koji je i uveo ovaj meč u neizvesnu završnicu.

Nikola Jokić je ponovo pisao istoriju kako Denvera, tako i NBA lige. Postao je rekorder Nagetsa po broju odigranih utakmica u plej-ofu (60), dok je postao prvi igrač u NBA ligi koji je uspeo da zabeleži više od jednog meča sa učinkom od 30 i više poena, 20 i više skokova, uz 10 i više asistencija u plej-ofu.


Denver Nagets – Los Anđeles Lejkers 132:126 (37:25, 35:29, 34:38, 26:34)

Dvorana: Bol Arena, Denver; Sudije: Zek Zarba, Erik Luis, Ben Tejlor;

Denver: Jokić, 34 Marej 31, Gordon 12, Porter Džunior 15, Kaldvel-Poup 21, B. Braun 16, K. Braun, Grin 3, Džekson, Smit, Votson, Čančar, Nadži; Trener: Majk Meloun

Los Anđeles Lejkersi: Džejms 26, Dejvis 40, Rivs 23, Rasel 8, Šruder 6, Voker 6, Hačimura 17, Bizli, Vanderbilt, Braun Džunior, Herison, Kristi, Tompson; Trener: Darvin Hem


Denver - Los Anđeles Lejkersi 132:126

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar