Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Košarkaši Denver Nagetsa vode sa 1:0 u polufinalnoj seriji zapada protiv Finiks Sansa.

Legenda NBA lige Čarls Barkli smatra da Sansi nemaju mnogo izgleda da zaustave Denverov udarni tandem Nikola Jokić – Džamal Marej.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbin je u prvom meču (125:107) ubacio 24 poena i uhvatio 19 lopti, Marej je „sipao“ 34 poena i podelio devet asistencija, čime su anulirali 29 poena Kevina Durenta i 27 poena Devina Bukera.

„Kad pogledam Sanse i njihov tim, uh… Pokušaću da budem fer. Mislim da jednostavno ne mogu da postignu dovoljno poena. Mislim, Kevin Buker će bukvalno morati da ima ludilo od mečeva da bi nešto uspeli“, smatra Barkli.

Problematična je, po njegovom mišljenju, klupa, odnosno rezervni igrači Finiksa.

„Jednostavno ne vidim odakle, od koga bi mogli da dobiju 20 poena u takvim utakmicama, nemaju to“, uveren je Barkli.

Zbog toga je ubeđen i da će teret pobeda biti potpuno na Bukeru i Durentu i eventualno Krisu Polu kao „generalu“ na parketu.

„Kevin Durent i Buker će morati da igraju ceo susret. Moraće da igraju u nekoj zoni da bi sa defanzivne strane mogli da odmore. To je jedino što mogu. Imati dan slobodno. Ako žele nešto, ovi momci moraju da odigraju celu utakmicu“, tvrdi Barkli.

Sledeći meč Sansa i Nagetsa se igra u noći između ponedeljka i utorka od četiri sata izjutra u „Bol areni“ u Denveru. Nagetsima je potrebno da sačuvaju domaći teren da bi u Arizonu otišli mirnije glave.

BONUS VIDEO: Doček košarkaša Partizana na aerodromu posle dve pobede u Madridu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar