Foto: Tanjug / AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Finiks Sanse u prvom meču polufinala plej-ofa zapada NBA lige sa 125:107.

Tim Nikole Jokića je sprečio novi debakl poput onog iz pretprošle godine kada je Denver lako „pometlan“ u seriji od Sansa sa 4:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je ubacio 24 poena i imao je 19 skokova u dabl-dablu, ali je napadačku palicu više predao Džamalu Mareju.

Kanađanin se razmahao, ubacio šest trojki i sa 34 poena bio najefikasniji u pobedi svog tima, a svakim potezom je podizao publiku na noge i tražio da bude glasnija, svestan protiv koga igra.

Sansima ovog puta nije pomogao ni raspoloženi Kevin Durent koji je pogodio 12 od svojih 19 šuteva i imao 29 poena i 14 skokova.

Denver je ubacio u brzinu više u odnosu na mečeve sa Minesotom Timbervulvs, pa je Aron Gordon ubacivao neke od šuteva koje nije u prethodnoj seriji, Kentavijus Koldvel-Poup je radio isto van linije 7,25 metara i Nagetsi su počeli da se odlepljuju od druge četvrtine.

Tada su prvi put otišli u dvocifreni plus, serijom poena kojom su od 38:37 za Finiks, stigli do 51:41 u svoju korist.

Napadačku rapsodiju nastavili su do poluvremena, dokle su vođeni potezima Mareja i Jokića imali i +17, sa koliko je i završeno poluvreme – 68:51.

Foto: Tanjug / AP Photo/David Zalubowski

Sansi su imali šansu da se u završnici primaknu, ali je Denver na 106:95 i na sedam i po minuta pre kraja meč ušao u seriju od 14 poena, otišao na 25 razlike i rešio meč u svoju korist, pa je Finiks samo mogao da smanji zaostatak.

Jokića i Mareja su pratili Gordon sa 23 poena, Brus Braun je dodao 14, Majkl Porter Džunior 11, a Koldvel-Poup deset poena. Na drugoj strani je uz Durenta najbolji bio Devin Buker sa 27 poena i osam asistencija, Deandre Ejton je uz 14 poena imao i sedam skokova, dok je Kris Pol uz 11 poena imao i pet asistencija.

Naredni meč dva tima igra se takođe u „Bol areni“ u Denveru drugog maja od četiri sata izjutra po srpskom vremenu.

BONUS VIDEO: Denver pobedom nad Minesotom u petoj utakmici prošao u polufinale zapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare