Foto: Tanjug AP Photo/David Zalubowski)

Minesota je razbila Denver našeg Nikole Jokića sa 106:80 i tako stigla do 2-0 u seriji, a ovo je ujedno prvi put u istoriji franšize da su Timbervulvsi u dve serije zaredom poveli sa 2-0.

Kako se samo smešio na tribinama Tim Koneli, generalni menadžer Minesota, u momentima kada su Timbervulvsi imali između 20 i 29 razlike, što je bio slučaj od sredine druge deonice.

PROČITAJTE JOŠ

Koneli je čovek koji je pre sedam godina počeo da pravi sadašnji Denver, a upravo je on zaslužan i za formiranje moćnih Timbervulvsa koji su napravili dva brejka u dva susreta i sada u Mineapolisu mogu da završe seriju ukoliko Denver nešto dramatično ne promeni.

Nagetsi nisu ličili na sebe, o čemu najbolje govori učinak Džamala Mareja koji je pogodio samo tri od 18 šuteva iz igre i stigao tek do osam poena. Ipak, veći poraz je bila činjenica da je u revoltu bacio grejač na teren, a mnogi su procenili da je gađao sudiju.

Ipak, možda je još bitnije za Denver što je i bez Rudija Gobera (propustio meč zbog porođaja supruge) Minesota uspela da ga zaustavi.

Jokić je susret završio sa 16 poena, 16 skokova i osam asistencija, ali je upisao i čak četiri izgubljene lopte. Jokić je bio daleko od svog nivoa, a bio je i neobično tih.

Čak nije ni protestvovao kod sudija. Jedan od razloga je i ovakva odbrana Naza Rida (pogodio tri trojke već u prvoj četvrtini).

Nagetsi su bili u velikom zaostatku od sredine druge četvrtine, a ni u jednom trenutku Minesota nije ugrozila vođstvo.

Karl Entoni Tauns je susret završio sa 27 poena, 12 skokova i asistencijom uz 10 od 15 iz igre. Pokazao je zbog čega je u mlađim danima igrao na poziciji bek šutera, a sada je bek šuter tima Edvards još jednom raspametio sve.

Postigao je 27 poena uz dva skoka i sedam asistencija, ali je u svakom trenutku kada je trebalo imao pravi odgovor.

BONUS VIDEO Nikola Jokić i Džamal Marej režirali pobedu Denvera za prolaz u polufinale Zapada NBA lige

Četvrta četvrtina u toku: Denver - Minesota 76:102

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare