Foto: Tanjug / AP Photo/Carolyn Kaster

Nije mogao da ćuti u trenutku dok se u njegovoj državi vodi rat.

Deni Avdija, košarkaš Vašington Vizardsa i reprezentativac Izraela, odlučio je da se oglasi i da pokaže da je u mislima stalno sa sopstvenim narodom koji trpi strašne žrtve.

PROČITAJTE JOŠ

„Dok ovde igram košarku, misli mi se konstantno vraćaju na Izrael. Prethodne subote, teroristi Hamasa i Islamskog Džihada su na 21 mestu u Gazi izvršili napade. Nemilosrdno su ubijali i klali nevinu decu, žene i starije ljude – neke kod kuće, neke na žurki dok su slavili na odmoru. Proganjaju me slike žena, dece i starijih koje odvode u Gazu, gde mnogi od njih završavaju tragično, što ostaje urezano u mom sećanju. To što lično poznajem neke od žrtava još više doprinosi mojoj boli“, napisao je Avdija.

Istakao je da čitav svet sada treba da bude upoznat sa onim što se dešava u njegovoj zemlji.

„Radim sve što je do mene da ozbiljnost situacije prenesem i na moje saigrače u Vašingtonu, kolegama iz NBA i uopšte zajednici iz Vašingtona. Najvažnija je odbrana Izraela. Teško je osloboditi se tih slike iz Gaze, gde su ljudi izgubili život, proganjaju me. Posvećen sam tome da upalimo svetlo u ovom mračnom poglavlju. Izražavam saučešće porodicama onih čiji su najmiliji ubijeni ili kidnapovani. Molim se za sve“, završio je Avdija.

Avdija je sin Zufera, legendarnog košarkaša Crvene zvezde, a rođen je i Beit Zeri, a na draftu je odlučio da nosi i zastave Izraela i Srbije.

BONUS VIDEO Mali, ti držiš katedru srpske košarke u Americi: Maljković o susretu sa Jokićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar