Demijan Lilard
Demijan Lilard; Foto: Tanjug/AP Photo/Steve Dykes)

Demijan Lilard produžio je saradnju sa Portlandom na još dve godine, a za to je dobio ogroman novac.

Lilard će u Oregonu ostati do 2027. godine, a za dvogodipšnju ekstenziju će dobiti neverovatnih 122 miliona dolara, s tim što ima opciju da izađe iz poslednje godine ugovora.

PROČITAJTE JOŠ

Lilard će 15. jula proslaviti 32. rođendan, a Portland je jedini NBA klub koji je igrao. Oni su ga izabrali kao šestog na NBA draftu 2012.

Godinama je imao status jednog od najboljih spoljnih igrača u NBA ligi, ali je njegova poslednja sezona bila za zaborav. Naime, Lilard je odigrao samo 29 utakmica zbog povrede trbušnih mišića, koji su na kraju morali da se operišu. Portland je završio 27-55 na 13. mestu Zapadne konferencije i propustio plej-of prvi put u devet sezona.

Čelnici kluba odlučili su da promene igrački kadar, pa su u Nju Orleans poslali Si Džej Mekoluma, koji je sa Lilardom formirao jednu od najopasnijih kombinacija na spoljnim pozicijama.

Lilard je u regularnom delu sezone odigrao 711 utakmica za Blejzerse i prosečno je beležio 24,6 poena uz 6,6 asistencija i 4,2 skoka. U plej-ofu je odigrao 61 utakmicu, postizavši u proseku 25,7 poena, 6,2 asistencije i 4,5 skokova.

BONUS VIDEO Micić o teškoj povredi i najtežim momentima u karijeri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar