Foto: twittercom

Dejan Milojević je ovog leta postao član stručnog štaba Golden Stejta, a sudeći po poslednjim snimcima, odlično se snašao u radu sa američkim centrima.

PROČITAJTE JOŠ

Stiv Ker doveo je Dejana Milojevića, za kog je već dobro poznato koliko je imao važnu ulogu u razvijanju Nikole Jokića.

Srpski trener, čija je specijalnost rad sa visokim igračima, doveden je pre svega kako bi unapredio igru Džejmsa Vajzmena, koga su Voriorsi izabrali kao drugog pika na draftu prošle godine. Mladi centar prošle godine je zbog povrede odigrao samo 39 utakmica a prosečno je imao 11,5 poena i 5,8 skokova, ali utisak je da su njegovi dometi mnogo veći.

“Dejan je divna duša, srećan čovek koji voli košarku. Voli svoj posao, kao i to što je deo stručnog štaba. Ima sjajan smisao za humor, mnogo voli da se smeje, ima brojne trenerske i ljudske kvalitete. Takođe i veliko iskustvo u radu sa centrima što nam je jako bitno“, izjavio je trener Golden Stejta.

Kako rad deluje, pokazuju poslednji snimci.

Ne samo sa Vajzmenon, pokazao je Milojević Kevonu Luniju zašto je bio jedan od najmoćnijih centara Evrolige.

Trudio se Luni da se približi reketu, ali je Milojević bio kao stena, pa je i samom igraču Voriorsa na kraju bilo smešno što ne uspeva da se probije.

Sam Vajzmen je hvalio rad Milojevića.

„Trenutno me Dejan samo najvažnijim osnovama igre. Pokazuje mi detalje igre i govori mi stvari na kojima treba da radim u teretani.“

Američki mediji dobro su ispratili rad Milojevića, San Francisco Chronicle podsetio je da je Milojević radio sa 11 igrača koji su draftovani, među njima su još Zubac, Luvavu, Čančar i Bitadze.

BONUS VIDEO Promocija Svetislava Pešića: Košarka pripada košarkašima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar