Nikola Jokić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zanimljiva izjava novog centra Denvera.

Deandre Džordan je u Denver Nagetse stigao kao košarkaš koji bi trebalo da bar malo rastereti Nikolu Jokića i pomogne timu iz Kolorada u situacijama kad prva zvezda tima nije na parketu, a nekadašnji košarkaš brojnih NBA timova i učesnik Ol-star utakmice 2017. godine je dao veoma zanimljiv intervju za Denver Post.

PROČITAJTE JOŠ...

„Meloun mi je rekao da ću biti starter ispred Jokića“, rekao je Džordan na početku, uz naravno širok osmeh i kroz šalu, ali je uprkos tome ta njegova šala privukla dosta pažnje kod navijača Denvera i ljubitelja košarke.

Potom je ipak nešto ozbiljnijim tonom nastavio:

„Naravno da svi znaju da je Jokić ‘zmijina glava’, stoga će moja uloga biti u ulasku sa klupe, pomaganju toj drugoj postavi u postavljanju blokova, ostavljanju igrača samih na šutu, kao i realizaciji svega što mogu u tranziciji, hvatanju ofanzivnih skokova, tako i na defanzivnom kraju pomagati“, rekao je Džordan.

Upitan da li bi prihvatio da se ne nađe svake večeri u timu, dodao je:

„To ćemo tek da vidimo.“

Džordan je u karijeri nastupao za Los Anđeles Kliperse, u kojima je proveo čak deset godina, nakon čega je igrao za Dalas Maverikse, Njujork Nikse, Bruklin Netse, Los Anđeles Lejkerse i Filadelfija Seventisikserse u periodu od 2018. do 2022. godine, pre nego što je stigao u Denver.

Najbolje partije pružao je u Klipersima, da bi po odlasku iz „grada anđela“ usledio veliki pad nekada jednog od najdominantnijih centara NBA lige.

BONUS VIDEO Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar