Dejan Davidovac FOTO: SRĐAN STEVANOVIĆ / STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde savladali su BKK Radnički (107:67) u četvrtfinlu Kupa Radivoja Koraća, a Dejan Davidovac je zadovoljno sumirao utiske.

„Neretko nam se dešava da loše počnemo utakmicu, bilo je tako i večeras. Ušli smo slabo, možda smo malo i potcenili rivala, ali se iskreno nadam da nije tako. Dozvolili smo Radničkom da uđe u svoj ritam i stekne prednost. Vrlo brzo smo se vratili u igru i trijumfovali, čime smo napravili vrlo bitan korak ka cilju odnosno osvajanju Kupa“, rekao je Davidivac.

Košarkaš crveno-belih postigao je 13 poena i tako doprineo sjajnoj šuterskoj večeri Zvezde.

„Uglavnom smo se zbog lopti kojima se igra mučili sa šutem na početku Kupa, nove su i to nekad negativno utiče, ali smo bili veoma raspoloženi. Ne znam procente šuta, ali sam zadovoljan. Uspeli smo da damo više od 100 poena, što je mnogo“, izjavio je Davidovac a potom istakao značaj osetne prednosti koju je šampion ABA lige rano stekao i tako bio u prilici da odmori pojedine igrače:

„Gust raspored je iza nas. Bilo je stvarno teško prethodnih nedelja i dobro je da smo uspeli da odmorimo neke igrače poput Lorenza Brauna. Imamo dan pauze koji ćemo iskoristiti da dodatno napunimo baterije. Čekamo narednog rivala i idemo korak po korak“, izjavio je Davidovac.

KUP RADIVOJA KORAĆA
ČETVRTFINALE
Četvrtak:
Crvena zvezda – BKK Radnički 107:67
Mega Bemaks – Sloboda 82:73

Petak:
FMP – Dinamik 17
Partizan – Borac Čačak 19.30

POLUFINALE
Subota:
Crvena zvezda – Mega Bemaks 17
FMP/Dinamik – Partizan/Borac Čačak 21

FINALE
Nedelja 21