Darko Rajaković
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Toronto je upisao izuzetno tešku, ali i bitnu pobedu protiv Vašingtona sa 111:107, a nakon susreta hit je bila izjava Darka Rajakovića, srpskog trenera koji vodi Reptorse.

Srpski strateg je uspeo da poveže tim koji je uspeo da napravi pravo jedno čudo u Kanadi.

PROČITAJTE JOŠ

Delovalo je da je sve izgubljeno, da će morati pognute glave da napuštaju teren, a onda je stigao preokret posle minusa od 20 poena.

Paskal Sijakam je stigao do rekorda sezone od 39 poena i 11 skokova, a čak 22 poena je upisao u trećoj četvrtini i tako podigao Reptorse.

„Vodio nas je čitav put. Pokazao je kakav je takmičar, ali takođe i koliko brine za ovaj tim. Svaki put kada se vratimo posle zaostatka od 20 poena to je fantastično. Srećan sam zbog pobede, ali više ne želimo ovakve mečeve“, poručio je Kris Bučer posle susreta, a onda se ispostavilo da je upravo to verovatno u svlačionici rekao i Rajaković.

Toronto je i protiv San Antonija pokazao karakter kada se vratio nakon zaostatka od 22 poena.

Rajaković je imao izjavu koja je brzo preneta širom SAD.

„Završili smo meč pobedom, ali da budem iskren, više bih voleo da ne zakopamo sebe u rupu od 19 poena zaostatka na poluvremenu“, nije imao dilemu srpski trener.

U prvom poluvremenu je Toronto izgledao baš loše, pa im je tri puta isteklo vreme za napad, a u tom periodu su postigli tek dve trojke (0/6 u drugoj četvrtini).

Onda se sve ubrzo promenilo, a Sijakama je pratio Skoti Barns sa 19 poena, devet skokova i četiri asistencije. Kajl Kuzma je bio najefikasniji u Vašingtonu sa 34 poena i po tri skoka i tri asistencije.

BONUS VIDEO Jokić demolirao Pelikanse uz novi tripl – dabl

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar