Darko Miličić Foto: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

Čuveni košarkaš Karmelo Entoni izabran je u istom NBA draftu kao i srpski košarkaš Darko Miličić 2003. godine, kao treći pik. Miličić je završio ispred njega kao drugi izabrani i upravo je to tokom čitave karijere mučilo legendu Denvera i Njujork Niksa.

Entoni je otvorio dušu u gostima kod legendrnog Dvejna Vejda i ispričao je interesantnu priču povezanu za draft i Darka Miličića.

Neposredno pre samog drafta, Karmelo je shvatio da Detroit planira da izabere Miličića pre njega i zbog toga je krenuo u poteru za Srbinom.

PROČITAJTE JOŠ

„Čuo sam priče o Darku i Detroitu i odmah se spremio da idem tamo. Morao sam da ga pronađem tamo gde trenira, da dođem do njega. Gde ga kriju? Išao sam u svaku teretanu kako bih ga pronašao – to je istinita priča. Hteo sam da ga pronađem, da ga pobedim jedan na jedan i da pokažem da sam ja prvi pik Detroita.“

Srbina nije pronašao, te ga je Denver izabrao kao trećeg pika i zaista je Amerikanac postao legenda franšize. Ipak, ostaće upisano da je Miličić ukrao Karmelu san da igra za Detroit.

“Morao sam da se uzdignem, da izađem zreliji iz te situacije. Možda bi stvari bile drugačije da sam završio u Detroitu, ali tako razmišljam sa trenutnim iskustvom. Kao klinac, glavom sam bio u Detroitu, na samo sat vožnje od Baltimora. Zamišljao sam kako bi mi bilo u toj kulturi, atmosferi i ljubavlji koju Detroit pruža. Bili bi ludo“, zaključio je Entoni.

Karmelo je za Nagetse igrao u periodu od 2003. do 2011. godine, zatim je do 2022. branio boje Njujorka, Oklahome, Hjustona, Portlanda i Los Anđeles Lejkersa.

Nije osvojio NBA titulu, ali zato jeste Miličić 2004. godine upravo sa Detroitom.

BONUS VIDEO Tripl-dabl Nikole Jokića protiv Milvokija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar