Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar

Trener Zadra Danijel Jusup kaže da su njegovi košarkaši dali svoj maksimum u ubedljivom porazu od Crvene zvezde.

Zvezda je u meču 19. kola ABA lige slavila sa 95:76, Zadar je u drugoj četvrtini poklekao, Zvezda je prebacila 20 poena prednosti i od tada do kraja dopustila rivalu da se približi na 14 poena, ali je upisala trijumf.

PROČITAJTE JOŠ:

„Prvo bih Zvezdi čestitao na pobedi, došli su ovde maksimalno koncentrisani i fokusirani. Stvarno su igrali, što se kaže, ‘u fulu’. Mi onako, kako da kažem, defanzivno smo preuzimanjima u prvoj četvrtini dobili neke stvari, dakle nismo onih prvih šest, sedam, osam minuta primili previše poena. To je dosta dobro funkcionisalo. Ali bezidejnost u napadu je bila evidentna, protiv ovakvih ekipa pogotovo kad preuzimaju, nemamo mnogo igrača koji licem jedan na jedan mogu da rešavaju“, rekao je Jusup posle meča.

Dodao je i da je falio visoki igrač poput Karla Žganeca, koji bi mogao da prenese loptu i da iskreira, ali ne želi da „traži dlaku u jajetu“.

„Šta mogu da kažem, zadovoljan sam koliko su momci dali. Dali su koliko mogu u ovom trenutku i okolnostima. Zahvalio bih se publici, dajemo koliko možemo“, rekao je trener Zadra.

Leon Šantelj je igrao bez treninga, Žganec je bolestan što je po mišljenju trenera hrvatskog tima poremetilo ravnotežu u reketu.

BONUS VIDEO: Dva brutalna zakucavanja košarkaša Partizana bacila publiku u trans

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar