(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaš Crvene zvezde Dalibor Ilić zadovoljan je kako je odigrao u pobedi crveno-belih nad FMP-om.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Zvezda je pobedila FMP sa 80:75 u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća i plasirala se u polufinale gde je čeka Čačak 94.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč protiv FMP-a joj je bio daleko od najboljeg ove sezone, ali je nekako uspela da pobedi, a Ilić je dobio veću minutažu i ubacio je osam poena, od kojih su neki bili bitniji za ishod.

„Dobro, da, nekako smo bili u grču tokom cele utakmice i tek na kraju se video taj timski duh i ta želja za pobedom. Sve ono što smo radili do sada. Prva utakmica u Kupu je najteža, ne potcenjujući nijednog protivnika, bez obzira na rivala, svaka utakmica na otvaranju turnira je teška. Najbitnije je da smo pobedili“, kazao je Ilić posle utakmice.

Veruje da će i u dolazećim danima i nedeljama moći da pokaže ono što je uradio i u sredu uveče.

„Naravno, evo nadam se da rad dolazi na naplatu. Drago mi je da sam u nekim ključnim momentima možda i prelomio tu utakmicu tim nekim trojkama i nadam se da ću nastaviti u daljem periodu da budem što bolji i da pomognem u ostvarenju ciljeva“.

Mnoge je iznenadilo to što je sledeći Zvezdin rival ekipa Čačka 94, jer je ova ekipa izašla na kraj sa favorizovanim Borcem iz istog grada.

„Kao što sam rekao, prva utakmica na turniru, verovatno su olako shvatili i to se svima može desiti, a danas svako igra košarku tako da neke ekipe koje imaju ulogu favorita mogu da izgube utakmice“, kaže Ilić.

Ognjen Kuzmić je bio najbolji pojedinac na parketu u obe ekipe, ali njegovih 18 poena i 15 skokova nije odvelo FMP do iznenađenja.

Foto: STARSPORT

„Drago mi je da smo mi pobedili, a da je on odigrao dobru partiju. Nadam se da će tako nastaviti, da je polako vratio formu i nadam se da će do kraja sezone iskoristiti period da odigra što bolje“, priča Dalibor o doskorašnjem saigraču.

Pričajući o atmosferi u ekipi, kaže da je zaista pozitivna, uprkos tome što Zvezdi ne cvetaju ruže na svim frontovima, pošto je u Evroligi ispod očekivanja s početka sezone.

U ABA ligi, pak, drži prvo mesto, a ima šansu da odbrani trofej u Kupu osvojen prošle godine.

„Stvarno smo napravili dobru atmosferu, jednostavno tu smo svi jedni za druge, stranci kao da su već duže vreme tu i nadam se da ćemo to do kraja sezone pokazati“.

Upitan da prokomentariše šta mu je trener Janis Sferopulos rekao pre dolaska u Niš i Čair, krilni centar Zvezde sugeriše da je Grk bio prilično jasan.

„Kao i uvek, da uvek budem spreman, broj stranaca je ograničen i trudiću se da i u sledećoj fazi radim što lepše stvari“, zaključio je Dalibor Ilić.

BONUS VIDEO: Matic Rebec posle poraza od Zvezde u Kupu Radivoja Koraća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar