Foto: Tanjug / AP Photo/Jed Jacobsohn

Mavsima nije mogao da pomogne ni raspoloženi Slovenac.

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su Dalas Maverikse u noći između petka i subote sa 126:117.

PROČITAJTE JOŠ:

Luka Dončić je bio na visini zadatka u dresu Dalasa, ali nije mogao da spreči drugi uzastopni poraz u finalu zapadne konferencije, pa Voriorsi vode u seriji sa 2:0.

Slovenac je ubacio čak 42 poena, imao je pet skokova i osam asistencija. Najbolji u timu Voriorsa bio je Stef Kari sa 32 poena, osam skokova i pet asistencija.

Džejlen Branson je postigao 31 poen za Dalas, Redži Bulok 21, a Dorijan Fini-Smit deset. Branson je imao i sedam skokova i pet asistencija. Boban Marjanović nije dobio šansu.

U Voriorsima su pored Karija dvocifreni bili i Džordan Pul sa 23 poena, Kevon Luni sa 21 poenom, 12 skokova i dve asistencije, Endrju Vigins je dodao 16 poena i po pet skokova i asistencija, Klej Tompson je imao 15 poena, četiri skoka i pet asistencija i Oto Porter Džunior je ubacio 11 poena i imao je sedam skokova.

Dalas je krenuo bolje, serijom poena kojima je brzo došao do 10:2. Voriorsi su se lako konsolidovali i prišli, ali su Dončić i ekipa opet uspeli da se odlepe.

Počele su da ulaze „bombe“ Bransona i Fini-Smita, pa kad se Dončić priključio flouterom iz trka, a Redži Bulok trojkom sa desetak metara, Dalas je već imao 23:8 i seriju 13:0.

Kako je u tim trenucima do kraja prve četvrtine ostalo još skoro šest minuta, Voriorsi su do kraja uspeli da prepolove zaostatak.

Ipak, i tokom druge su Maveriksi otišli na dvocifreni plus, da bi posle trojke Fini-Smita na sedam minuta do poluvremena imali ogromnu prednost 53:34.

Održavali su veliki višak do treće četvrtine kada se znalo da će „ratnici“ zapeti da stignu.

Foto: Tanjug / AP Photo/Jed Jacobsohn

I uspeli su. Luni i Pul su povukli svoj tim koji je do sredine trećeg perioda bio na devet poena minusa, a do kraja je pogocima Viginsa prišao na 85:83.

Četvrta četvrtina je stoga bila otvorena, Oto Porter je doneo prvu prednost Voriorsima trojkom posle 37 minuta igre, a trojka Pula označila je i prvu nešto osetniju prednost za njih 97:92.

To je bio deo igre kada je Porter ponajviše pomogao da se prednost održi, a onda na leđima Karija, Tompsona i Drejmonda Grina do kraja održi i uveća.

BONUS VIDEO: Jabusele i Tavares posle pobede Reala nad Barselonom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar