Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Dončić i saigrači na korak od eliminacije.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su i u trećem meču finala Zapadne konferencije ekipu Dalas Maveriksa rezultatom 109:100 i tako došli na korak od prolaska u veliko finale.

PROČITAJTE JOŠ

Domaćem timu nije pomogla ni nova nestvarna partija Luke Dončića koji je meč završio sa 40 poena i 11 skokova što mu je bila osma partija u karijeri sa 40 i viš poena u plej-ofu što je rekord ekipe.

Međutim, Dončić nije imao podršku saigrača pošto je jedino Spenser Dinvidi uspeo da ga isprati sa 20 poena, dok je trojac bekova Branson, Bulok i Fini-Smit zajedno postigao 12 poena pa Dalas nije imao nikakve šanse iako su se borili do samog kraja.

Golden Stejt je predvodio maestralni Stef Kari koji je postigao 31 poen, a sjajni su bili i Vigins sa 27 poena i 11 skokova, Tompson sa 19 poena kao i Grin i Pul sa po 10.

Boban Marjanović i Nemanja Bjelica ni ovog puta nisu dobili priliku da na terenu provedu nijednu sekundu.

Dalas je držao priključak sve do sredine poslednje deonice kada je na atraktivan način Vigins zakucavanjem ugasio nade domaćih i odveo svojh tim na 10 poena razlike.

Vigins je na nestvaran način zakucao loptu preko Dončića koji je završio na parketu, a iako je sudija prvobitno dosudio faul u napadu, posle čelendža je promenio odluku i priznao koš koji je bio i najbolji momenat na utakmici.

„Bilo je impresivno, neću da lažem. Ponovo sam odgledao taj snimak“, rekao je Dončić o tom zakucavanju na konferenciji za medije.

Dalasu sada predstoji nemoguće u pokušaju da preokrene zaostaka od 3:0 što niko nikada nije uradio, dok se Golden Stejt nalazi na korak od šestog finala u poslednjih osam godina.

BONUS VIDEO Vasa Micić okupan na konferenciji, Petrušev predvodio igrače Efesa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar