Košarka, lopta, koš, košarkaška lopta
Foto: Shutterstock

Košarkaši Borca iz Čačka su na domaćem terenu savladali ekipu Spartaka iz Subotice rezultatom 95:92 u prvom meču osmine finala Superlige Srbije.

U prvoj deonici bio je egal, ali je Borac u drugoj uspeo da se odlepi i stekne 17 poena prednosti. Ipak, Spartak je napravio mini seriju krajem prvog poluvremena i na pauzu otišao sa 55:43. U trećoj četvrtini Borac je nastavio tamo gde je stao, u jednom trenutku imao je i 21 poen prednosti, ali je Spartak to polako krenuo da topi. Malo po malo Spartak je uspeo da unese veliku neizvesnost, a sredinom četvrtog perioda je čak i poveo sa 84:85.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle toga usledila je serija domaćina za 91:85, Spartak je uspeo da priđe na 93:92, ali dalje od toga nije mogao.

Čačanki tim do pobede su predvodili Uroš Čarapić sa 22 poena i Nikola Manojlović sa 17. Sa druge strane, u ekipi Spartaka dominirao je Aleksandar Cvetković sa 41 poenom. Zanimljivo je i to da plejmejker Spartaka nije odigrao završnicu susreta.

Osmina finala igra se na dve dobijene utakmice, revanš je u Subotici, a pobednik ovog duela igraće protiv boljeg iz okršaja FMP – Vojvodina. Zatim će najbolja od te četiri ekipe u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde, dok se sa druge strane žreba u toj fazi sastaju Partizan i Mega.

KK Borac Čačak
Uroš Čarapić, Foto: Djordje Kostic / STARSPORT)

Verovatno se sada pitate zašto bi se ovo moglo nazvati i sramotom srpske košarke?

Spartak iz Subotice, koji za pet dana igra protiv MZT-a polufinale ABA 2 lige, na ovu utakmicu stigao je sa čak šest juniora! Spartak je dakle bio bez Gordića, Cerovine, Barne, Milisavljevića, Lazića, Mozlija…

Što se Borca tiče, on je takođe bio bez Amerikanaca, a u sastavu su bila po dva igrača 2005. i 2006. godište, te jedan koji je rođen 2008.

Razlog su naravno loš sistem takmičenja i kalendar, jer uprkos tome što Borac i Spartak nemaju velike šanse za trofej u Superligi, trebalo bi da na teren izvode najjače sastave.

Da budemo jasni, nije pogrešno razigravati mlade igrače, ali ne na ovakav način i zbog ovih razloga.


Spartak Subotica:

Steljić 2007. godište

Topčov 2006. godište

Vuković 2007. godište

Bogdanović 2006. godište

Janković 2005. godište

Popović 2006. godište

Borac Čačak:

Popović 2005.

Ivković 2006.

Bugarčić 2006.

Savičić 2008.

Nikolić 2005.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Košarka kod Uncle Screw-a (@uncle.screw2)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare