Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Asvela u 22. kolu Evrolige sa 69:67, ali su pokazali da im pauza od skoro tri nedelje nije toliko teško pala.

Naime, crveno-beli su poslednji duel pre Asvela odigrali 2. januara, kada su slavili sa 66:62 protiv Splita.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je nakon toga imala velikih problema sa koronavirusom, pa su utakmice otkazivane kao na traci.

Prvi pozitivan test bio je od Nikole Kalinića, koji nije igrao ni protiv Splita, a ubrzo nakon toga nadovezalo se još 11 pozitivnih testova.

Zaraženo je bilo osam igrača, trener Dejan Radonjić, kao i dva člana stručnog štaba. Poslednji u nizu zaraženih bio je Dejan Davidovac.

Zbog svih problema otkazane su tri Zvezdine utakmice u Evroligi, pa sada umesto 22 imaju 19 odigranih i učinak 7-12.

Ipak, korona je na neki način bila i dobar faktor za crveno-bele, koji su ovaj period iskoristili za oporavak od povreda.

Ranije tokom sezone povrede su mučile Dobrića, Lazića, Vajta, Holinsa, Cirbesa i Ivanovića. Zvezda često nije mogla da skupi ni deset igrača za trening, a napet raspored je diktirao ubitačan tempo. Igrači koji su se vraćali iz povreda nisu imali mnogo vremena da pronađu formu, što se najviše odrazilo na partije Vajta i Ivanovića. Sa ovom pauzom stvari su se znatno promenile.

Svi Zvezdini košarkaši su sada zdravi i spremni da odgovore na zahteve Dejana Radonjića, a široka rotacija biće jedan od glavnih aduta u daljem delu sezone.

Zna se da je zaštitni znak Radonjićeve taktike agresivna i čvrsta odbrana. Zvezda se ne oslanja toliko na šut spolja, pa sada nakon pauze neće biti onih dobro poznatih problema sa traženjem forme, koje mogu imati ostale ekipe.

Aron Vajt, Foto: ABA/Crvena zvezda/Djordje Kostic

Bitna je samo želja, a raspored bi i sa i bez pauze bio „paklen“. Prednost je to što su crveno-beli već odavno navikli na to.

Naredni derbi ih očekuje već u ponedeljak (18) protiv Cedevite Olimpije u ABA ligi, a samo tri dana kasnije gostovanje Olimpijakosu.

Najteži period biće od 30. januara do 3. februara, kada će Zvezda odigrati čak tri duela, od kojih dva u Evroligi.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Najpre će Zvezda na domaćem terenu dočekati Mornar, a potom će u „grotlo“ Pionira doći i Olimpija Milano, kao i Monako.

Ta dva duela mogu i definitivno pokazati da li će se Zvezda do kraja boriti za Top 8 fazu u Evroligi ili će sav akcenat biti stavljen na osvajanje ABA lige.

Zvezda je dobila i nove termine odloženih utakmica protiv Fenerbahčea i Real Madrida. Sa turskim klubom igraće 27. februara, dok će sa Realom odmeriti snage 8. marta.

BONUS VIDEO Najbolji momenti utakmice Efes – Crvena zvezda 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar