Foto: Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu u meču 5. kola ABA lige rezultatom 76:70.

Zvezda je bolje počela utakmicu, a Ben Bentil je odmah pokazao napadački kvalitet pošto je meč otvorio atraktivnim zakucavanjem.

PROČITAJTE JOŠ

Pogodio je trojku Bentil, da bi nakon toga Igokea napravila seriju 9:0. Rej je bio najbolji u redovima domaćina i sa pet poena je najavio dobru partiju.

Raspucani Luka Vildoza je nastavio sjajnu šutersku seriju, i odmah nakon što je ušao u igru pogodio je tri trojke. Zvezda je otišla na +10, ali je Igokea brzom igrom u napadu smanjila na samo pet poena razlike.

Foto: Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Crveno-beli su ponovo bolje otvorili početak četvrtine, i nakon trojke Lazarevića otišli su na 12 poena viška. Ipak, stao je u tim momentima napad crveno-belih i Rej je sa nekoliko poena vratio domaćina u meč.

Rej je atraktivnim zakucavanjem raspalio publiku u Laktašima, a Zvezda je nastavila da se muči u napadu. Igokea je napravila seriju od 10:0 i prišli su na samo dva poena. Starteri crveno-belih su uspeli do kraja poluvremena da vrate prednost na šet poena, a Rej je do kraja druge deonice imao 15 poena.

Nastavila se velika borba i u trećoj deonici, a igralo se u velikim serijama. Igokea je prva napravila seriju od 11:0 i došla je do prednosti – 46:45, ali je Marković trojkom anulirao. Ekipa iz Laktaša nije uspela da iskoristi loš period Zvezde i crveno-beli su se serijom od 9:0 u poslednju četvrtinu ušli sa četiri poena prednosti.

Foto: Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Poslednji period rešio je Luka Vildoza pri rezultatu – 67:64, Argentinac je važnom trojkom doveo svoj tim na šest poena prednosti, a Igokea nije uspela da se vrati nakon toga.

Nakon penal završnice, crveno-beli su nakon tri vezana poraza u Laktašima konačno pobedili ekipu Igokee.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Luka Vildoza sa 19 poena, pratili su ga Ben Bentil sa 17 i Filip Petrušev sa 11 poena. Kod Igokee, najbolje se pokazao Kendrik Rej sa 24 i Dešon Stivens sa 13 poena.

Zvezda je nastavila pobednički niz i još uvek je neporažena u ABA ligi, dok je Igokea doživela drugi poraz u pet odigranih utakmica.

U narednom kolu crveno-beli će dočekati Zadar u Beogradu, dok će Igokea dočekati u Laktašima Budućnost.

ABA LIGA – 5. KOLO

Petak

Cibona – Borac 87:85

Zadar – Split 74:76

Subota

Cedevita Olimpija – MZT Skoplje 93:73

FMP – Budućnost 96:91

Nedelja

Mornar – Studentski centar 75:86

Partizan – Mega 86:76

Ponedeljak

Igokea – Crvena zvezda 70:76

Standings provided by Sofascore


Igokea – Crvena zvezda 70:76 (18:23, 17:18, 20:18, 15:17)

Dvorana: Sportska dvorana Laktaši, Laktaši (Bosna i Hercegovina). Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Josip Radojković

Igokea: Rej 24, Stivens 13, Kroford 13, Voler 3, Tanasković 9, Delalić, Đorđević 8, Kondić, Jošilo, Bošković. Trener: Dragan Bajić

Crvena zvezda: Holand 2, Vildoza 19, Nedović 8, Lazarević 9, Lazić, Martin 4, Dobrić, Raduljica, Ivanović, Marković 6, Petrušev 11, Bentil 17. Trener: Vladimir Jovanović.

Igokea - Crvena zvezda - 70:76

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare