Foto: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Imaju definitivno za čime da žale naši jugozapadni susedi.

Košarkaška reprezentacija Turske pobedila je Crnu Goru sa 72:68 (14:18, 27:13, 12:20, 19:17), u prvom meču grupe A Evrobasketa.

PROČITAJTE JOŠ:

Crnogorci su u napetoj završnici utakmice ispustili tri poena prednosti i mogli su da prirede pravo iznenađenje.

Imali su najpre 66:61, onda i 68:65, posle čega su Turci ušli u seriju od sedam poena. Furkan Korkmaz, šuter Filadelfije Seventisikers, ispostavio se fatalnim za košarkaški tim Crne Gore, jer je nanizao pet poena za Tursku.

Međutim, možda bitniji momenat bio je prodor Kendrika Perija koji je izgubio loptu na prilično bizaran način.

On je probao da asistira saigraču u crvenoj opremi, ne videvši da je reč o Erginu Atamanu, selektoru Turske, koji je bio obučen u crvenu majicu pored terena.

Perijeva lopta je tako odletela u aut, Turci su to oberučke prihvatili i u meču u kom su se ekipe smenjivale u vođstvu, na kraju izvukli pobedu.

Šejn Larkin je u turskom timu imoa 18 poena i sedam asistencija, Džedi Osman je dodao 15 poena, dok je Alperen Šengun upisao 12 poena, uz šest skokova.

Bojan Dubljević bio je najefikasniji u poraženom timu sa 18 poena i šest skokova, a uz njega jedini dvocifreni bio je Marko Simonović sa 13, koji je dodao i sedam skokova.

Ranije u toku dana u istoj grupi je Španija savladala Bugarsku sa 114:87, dok od 19.00 igraju Belgija i Gruzija. Turska u sledećem kolu u subotu igra protiv Bugarske, a Crna Gora protiv Belgije.

BONUS VIDEO: Fotografisanje košarkaša pred Evrobasket

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar