Svetislav Pešić Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da je sa selektorom Srbije Svetislavom Pešićem i direktorom reprezentacije Draganom Tarlaćem održao sastanak u vezi sa kvalifikacijama za Mundobasket.

Srbiji je potrebna jedna pobeda u predstojećim mečevima sa Grčkom i Velikom Britanijom da bi obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Da bi se ta pobeda osigurala, Pešiću je na raspolaganju potreban što kvalitetniji tim.

„U vezi sa spiskom igrača koji idu na Kup, to će vam reći trener Duško Ivanović, a kada je reč o spisku reprezentativaca, videćemo kada se završi Kup, ali imajte u vidu 24. februara imamo utakmicu sa Albom, isto kada reprezentacija igra u Grčkoj. Ispoštovaćemo odluke našeg trenera i stručnog staba. Ne govorim ovo da bismo se mi pokrivali stručnim štabom. Naše odluke će biti zajedničke. Juče smo imali sastanak sa selektorom i analizirali smo situaciju i za 24. i za 27. februar. Koliko sam ja razumeo, nama je potrebna jedna pobeda. Videćemo u kom sastavu će biti Grčka, a onda igramo 27. sa Britancima. Mislim da to sve može da se ostvari, ali o tome kad se završi Kup“, rekao je Čović.

On je istom prilikom kazao i koji će igrači biti odsutni tokom tih nekoliko dana. Fakundo Kampaco ima „voljno“ da ide u Argentinu jer nije registrovan za Evroligu pre prvog marta, ali Luka Vildoza ostaje uz ekipu Zvezde.

„Kampaco ide da igra za reprezentaciju Argentine, Luka Vildoza ostaje, Nikola Ivanović će otići da igra za reprezentaciju Crne Gore, mislim za drugu utakmicu sa Češkom, tako da, toliko sa naše strane u vezi sa time“, rekao je Čović.

Srbija protiv Grčke igra u gostima 24. februara od 18 časova, a onda protiv Velik Britanije tri dana kasnije od 20 časova u Beogradu.

BONUS VIDEO: TOP 10 poteza 23. kola Evrolige 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar