Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Finansijska kriza uslovljena panedemijom koronavirusa i prekidom sezone, žestoko je pogodila i redove KK Cibona.

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, klub je, zbog delikatne finansijske situacije, bio prinuđen na radikalne rezove, pa je tako prvog dana prila otpustio trenera Ivana Velića i kompletnu radnu zajednicu, koju osim njega čine i pomoćnici Bariša Krasić i Leon Subotić, kao i fizioterapeuti, sekretarice, kuvarice i radnici koji održavaju higijenu.

Vest je potvrdio i direktor Cibone Domagoj Čavolvić.

„Bili smo prisiljeni da preduzmemo ovakve mere kako bi ljudi imali sigurne prihode. Naravno da nije reč o trajnim otkazima. Ovo je privremena mera koja će trajati do okončanjka pandemije koja nas je zahvatila“, poručio je Čavlović za „tportal“.

Problem je nastao jer je sekretar Gradske kancelarije za sport i mlade u Zagrebu, Milan Pavelić, obustavio sve isplate prema sportskim klubovima, pa i prema Ciboni. Klub je tako zapao u dodatne probleme.

Iz kluba takođe dodaju da je budžet od 12,5 miliona kuna (1,64 miliona evra) bio prenategnut. Bez obzira na uveravanja iz kluba, teško je reći šta će biti kada se situacija sa pandemijom stiša.

Igrači su takođe u magli, ne znaju koliko će plata dobiti od deset koje su dogovorene da budu isplaćene u ratama. Nema sumnje da će i oni osetiti efekte krize, koliko, to je još neizvesno.

Otkazivanje sezone bi svakako imalo snažan uticaj na to da ostanu bez dobrog dela primanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram