Foto: ABA / Cedevita Olimpija / Ales Fevsar

Košarkaši Cedevite Olimpije igraće meč trećeg kola Evrokupa protiv Gran Kanarije u utorak od 18.30 časova, pošto je ceo tim izašao iz karantina, potvrdio je slovenački klub.

Tim je prethodnih nedelju dana proveo u karantinu, po odluci zdravstvenih vlasti Slovenije, pošto je jedan igrač bio pozitivan na koronavirus.

Cedevita Olimpija je zbog karantina izgubila meč protiv Burse službenim rezultatom 20:0, pa je i utakmica protiv Gran Kanarije bila je pod znakom pitanja. Ipak, tim je u ponedeljak izašao iz karantina i sutra će dočekati špansku ekipu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ceo tim je prošle nedelje prošao tri testa na koronavirus. Svaki put su rezultati bili negativni. Ekipa je trenutno u optimalnom zdravstvenom stanju, nema zaraženih igrača, osim košarkaša koji je od prošle nedelje u samoizolaciji i koji je bio pozitivan“, rekao je direktor kluba Davor Užbinec.

On je naveo da je klub poštovao preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravlje, ali je i istakao da zbog tih mera tim nije imao priliku da se na parketu bori za pobedu protiv Burse.

„Sa sportske tačke gledišta, ovo je neprihvatljivo“, rekao je Užbinec.

Sportski direktor Cedevita Olimpije Sani Bečirović rekao je da to što su igrači nedelju dana bili van terena povećava rizik od povreda, ali je i dodao da veruje da će ekipa učiniti sve da upiše pobedu u Stožicama.

Sa tim se složio i trener Jurica Golemac.

„Pred nama je veoma težak posao, posebno zbog situacije u kojoj smo bili poslednjih nedelju dana. Daćemo sve od sebe da dođemo do prve pobede u Evrokupu“, rekao je Golemac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar