Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer/Aba Liga

Iza crveno-belih je nešto manje od mesec dana pauze, osvojen Kup Srbije, završeno učešće u Evroligi i sada kreću u borbu za najbitniji trofej.

Košarkaši Crvene zvezde su u ligaškom delu ABA lige odigrali 26 utakmica, još 33 u Evroligi i tri u Kupu Radivoja Koraća, koji su osvojili.

PROČITAJTE JOŠ

Kako četa Dejana Radonjića nije uspela da se domogne top 8 elitnog takmičenja, a u pohodu na odbranu regionalnog trona je ušla u polufinale sa vrha, usledila je neuobičajena pauza.

Crveno-beli su poslednji meč imali 23. aprila protiv Igokee za kraj ligaškog dela u ABA i zatim je došlo do predaha, pošto nije bilo zvaničnih duela, jer se na Jadranu igralo razigravanje od trećeg do šestog mesta kako bi se popunili rivali večitih u polufinalu.

Tako je Zvezda za protivnika dobila Cedevita Olimpiju (19), a Partizan protiv Budućnosti traži put do ABA finala.

Dakle, iza regionalnog šampiona su 62 utakmice i potpuno neobična situacija sa takmičarskom pauzom usred sezone, kada joj vreme nije, pa se tek večeras vraća na parket hale „Aleksandar Nikolić“.

Foto: Cedevita Olimpija/Tine Ruzic/Aba Liga

Najveći zadatak trenera Radonjića i njegovog stručnog štaba, pored neophodnog odmora, bio je da ekipa što je moguće kompletnije dočeka najvažnije bitke. Iako osvajanje ABA lige ne donosi direktan prolaz u Evroligu, pored samog pehara značajno je ipak zbog svega što se nalazi na putu ka eliti.

Petodnevni odmor završio se krajem aprila i od tada su crveno-beli u trenažnom ritmu posle nesvakidašnje situacije da su usred sezone dobili skoro mesec dana bez utakmica. To je jedino dobro došlo da se u pogon vrate povređeni igrači, jer Radonjić gotovo da nijednom tokom sezone nije imao sve adute na raspolaganju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starspor

„Mesečno smo znali da odigramo i 12 utakmica, a onda smo došli do perioda od nekoliko dana na poštedi. Zatim smo ušli u trenažni proces, koristili smo vreme da napravimo što je moguće više. Nismo bili u prilici da nađemo sparing partnere što nam je remetilo planove. Nismo u najboljem mogućem stanju, imamo nekoliko igrača koji su tek izašli iz povreda. Lazić i Dobrić nisu trenirali skoro do pre neki dan, Cirbes je u nekom drugačijem statusu“, naglasio je Radonjić.

Cedevita Olimpija je posle napravljenih promena pokazala da može svakoga da dobije, iako je stala u četvrtfinalu Evrokupa pred čudesnom Bursom srpskog trenera Dušana Alimpijevića. Mladi stručnjak je usred Ljubljane, u „Stožicama“ rasprodatim posle skoro 10 godina i pred 12.500 navijača, raspršio domaćinu evropske snove, pa je ekipa Jurice Golemca imala vremena da se fokusira na završne borbe na Jadranu.

Zvezda je u seriji od pet uzastopnih pobeda protiv Cedevita Olimpija, gotovo uvek je izlazila kao pobednik iz dvoboja sa današnjim protivnikom kada joj je bilo od šampionskog značaja, što je i sada slučaj.

Drugi meč u polufinalnoj seriji je na programu u ponedeljak, 16. maja, od 18.30, dok bi se eventualna majstorica igrala u Beogradu, jer Zvezda do kraja takmičenja kao prvoplasirana ima prednost domaćeg terena.

Polufinale ABA lige

Četvrtak

Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 19.00

Utorak

Partizan – Budućnost 82:66

Nedelja

Budućnost – Partizan 20.45

Ponedeljak

Cedevita Olimpija – Crvena zvezda 18.30

*Termini eventualnih majstorica biće naknadno određeni

BONUS VIDEO Navijači Crvene zvezde pevaju čuvenu „Kaćušu“

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar