Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Uprava Cedevita Olimpije je donela odluku da raskine ugovore sa trojicom košarkaša.

Iz Ljubljane je u nedelju saopšteno da je saradnja završena sa Filipom Krušlinom, Andrijom Stipanovićem i Maikom Cirbesom.

PROČITAJTE JOŠ

„Krule, Andrija, Maik, hvala za sve što ste uradili u dresu Zmajeva“, navedeno je u saopštenju kluba.

Krušlin je naveo da se odlično osećao u slovenačkoj prestonici tokom godine, ali i da je sezona bila puna uspona i padova.

„Mislim da je to normalno u sportu. Tim se našao u potpuno novoj poziciji posle spajanja dva kluba, ali verujem da će budućnost biti dobra“, naveo je Krušlin.

Stipanović je istakao da ne može da bude zadovoljan sezonom koja je, kako je rekao, „iza nas“.

„Nismo postigli ciljeve, mnogo smo oscilirali, ali je hemija unutar ekipe bila dobra. Nažalost, mnogo utakmica u kojima je trebalo da pobedimo smo izgubili i rezultat je takav kakav jeste“, istakao je Stipanović.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Cirbes takođe nije zadovoljan rezultatima.

„Naš tim je bio bolji od toga, svako od nas je pokušao da da najbolje od sebe, ali nažalost to nije bilo dovoljno“, zaključio je Cirbes.

Ovakav potez ljubljanske ekipe stavlja pod znak pitanja nastavak sezone ABA lige, pošto je tim posle 21. odigranog kola bio na četvrtom mestu i borio se za poziciju u plej-ofu sa Mornarom.

Da stvari ne idu u dobrom smeru svedoči i objava košarkaša Partizana Džejmsa Mekadua, koji se zahvalio beogradskom timu na prilici da ponese „crno-beli“ dres, čime se praktično oprostio od ekipe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram