Foto: instagram.com

Na velikom basketaškom turniru u Italiji, Srbija je pobedila Rusiju za svetsku Red Bull Half Court titulu, u najbržoj verziji igre 3x3.

PROČITAJTE JOŠ

Posle čak sedam meseci kvalifikacija i nacionalnih finala, na turnirima u zemljama na brojnim meridijanima, došlo je do konačnog obračuna na svetskom finalu u Rimu, na takmičenju koje je održano u kultnom kraju Skalo San Lorenco.

Poseban pečat dale su internacionalne zvezde basketa 3×3, poput Dušana Buluta, Nemca Roberta Lukavika i Badare Topa iz Švajcarske.

Ipak, na kraju, Bulut nije dozvolio bilo kakvu senzaciju i svetska titula je otišla u ruke srpske ekipe, koju su činili još Marko Milaković, Dušan Samardžić i Marko Dugošija.

U muškom finalu, Rusija je vodila sa 9:8 i bila je na pragu titule, da bi onda proradio šampionski nerv Buluta, koji je pogodio trojku, odnosno „dvojku“, kako se ovaj šut računa u basketu 3×3.

Bio je to šampionski šut koji je u delirijum bacio čak i protivničke igrače timova koje je Srbija pobedila pre finala.

Step bek po kom je odavno prepoznatljiv, bio je dovoljan da šut preko ruke završi cepanjem mrežice za pehar.

„Ovo je, jednostavno, neverovatno. Naročito kada igraš u ovakvom okruženju i parku, gde kod svih vidiš posebnu strast i ljubav prema basketu, to ti daje dodatnu želju da publici pokažeš šou. A kada pobediš, nema boljeg osećaja“, rekao je Bulut posle titule.

U ženskoj konkurenciji, pobedila je Rusija, i to domaću Italiju u finalu, a tim je predvodila Valerija Deriabina.

U majstorijama Buluta i ostalih momaka uživao je i Fabio Di Đanantonio, poznati italijanski motociklista.

„Moram da zahvalim svim učesnicima turnira, igre su bile vrhunske. Svi su me ‘oduvali’ visokim nivoom basketa, ceo vajb oko samog turnira i svetskog finala bio je neverovatan. Ovo je stvarno jedinstven turnir i pratiću ga i u budućnosti“, naveo je Fabio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Red Bull Srbija (@redbullrs)

BONUS VIDEO Rakočević: Za Karija me veže jedna sjajna priča iz Indijanapolisa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar