Foto: Tanjug/ AP Photo/Matt York

Košarkaši Finiks Sansa pobedili su Filadelfija Seventisikerse u subotu uveče sa 120:111 na krilima sjajnog beka Devina Bukera.

Filadelfiji nije pomogla ni odlična partija Džoela Embida, jednog od kandidata za MVP priznanje. Centar File je ubacio 35 poena Sansima, ali je Buker bio poen bolji sa 36.

PROČITAJTE JOŠ:

Iskusni plejmejker Kris Pol je dirigovao napadom tima iz Arizone sa 18 poena i deset asistencija i pokazao se kao veoma dobro pojačanje Finiksa.

Pol je imao i osam skokova, koliko i Embid. Po 18 poena imali su i Ben Simons i Tobajas Heris u Filadelfiji, dok je Dario Šarić odigrao solidno sa 15 poena u dresu Siksersa.

Sansi su tokom meča prevlast ostvarili baš tamo gde bi trebalo da je ima Filadelfija – u šutevima za dva poena. Posebno tamo je jak Embid, a za Simonsa se zna da nije tako dobar šuter spolja.

Međutim, poznato je i da Kris Pol voli poludistancu, a Sansi su za dva šutirali 70 posto naspram 55 posto Filadelfije koja je tokom prve četvrtine konstantno bila u prednosti.

Posle 12 minuta bilo je pet razlike za Filu, da bi poluvreme bilo završeno egalom 53:53. Sansi tek u drugom delu igre dolaze do prednosti od osam poena posle trojke Kamerona Džonsona za 86:78.

Matijas Tajbul tada odgovara trojkom za Filadelfijinih -5 pred poslednjih 12 minuta. Džej Krauder i Šarić su vezanim trojkama ubrzo doneli dvocifrenu prednost Finiksu.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Matt York

Do sredine poslednje četvrtine Siksersi su je prepolovili i onda dopustili seriju rivalu od 7:0 za 109:97 na četiri minuta pre kraja posle čega povratka za Filu nije bilo.

Finiks je otišao na +14, što je bila maksimalna prednost i time je upisao svoju 16. pobedu i uz devet poraza je četvrti na zapadu NBA lige, dok je Fila ostala prva na istoku sa 18 pobeda i devet poraza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar