Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub Budućnost iz Podgorice oglasila se saopštenjem o odlasku Nikole Ivanovića u beogradsku Crvenu zvezdu.

Ivanović je u dva navrata igrao ukupno osam godina za Podgoričane i ostavio je veliki trag u klubu. Bio je jedan od glavnih šrafova šampionske generacije crnogorskog kluba iz 2018.

PROČITAJTE JOŠ:

Budućnost je u finalnoj seriji ABA lige ove godine poražena od Zvezde, a Podgoričani kažu da zbog Evrolige nisu ni imali šanse da zadrže Ivanovića.

„Nikola nakon osam godina napušta naš klub. Džoni je bio sinonim Budućnosti, igrač u čijim maestralnim partijama smo uživali dugi niz godina. Nikola, činio si godinama da se ponosno osećamo, da jedan ‘naš mali iz Šargarepe’ predvodi ‘plavo-bele’ i u ABA ligi i u Evropi“, počinje Budućnost svoje saopštenje.

Ivanović je u Zvezdu došao zajedno sa Lukom Mitrovićem, nekadašnjim kapitenom beogradskog kluba, koji je prošlu sezonu takođe proveo u Podgorici.

Nikoli je klub poželeo sve najbolje i podsetio da će mu Budućnost uvek biti kuća.

„Uprava kluba je sve uradila da zadrži Nikolu, ali iskreno nije imala ni šansu da uspe u tome. Ipak, prioritet mu je bilo igranje u Evroligi. Molimo navijače Budućnosti da bez obzira na to što su teško prihvatili informaciju o njegovoj novoj igračkoj adresi, spuste tenzije, jer je to pravi način da dostojanstveno podrže Klub u susret novoj sezoni i novim pobedama. A Nikola, kao i svi igrači, ima pravo da ide gde misli da mu je bolje. Na kraju krajeva, kada se osvrnemo iza sebe… ovo jeste samo sport“, zaključuju iz Budućnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram