Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Budućnost iz Podgorice zvanično je predstavila Marka Jagodića Kuridžu, dosadašnjeg igrača Crvene zvezde, kao svog novog košarkaša.

Jagodić Kuridža u Podgoricu stiže kao svojevrstan odgovor Budućnosti na činjenicu da je Luka Mitrović dres ovog tima zamenio opremom Zvezde.

„Reč je o košarkašu sa bogatim iskustvom nastupa u ABA ligi, jer je osim beogradskog kluba, dugo godina branio boje zagrebačke Cibone, kao i Primorske iz Kopra.

Jagodić Kuridža je svojevrsni magnet za trofeje, a u karijeri je osvojio dve ABA lige, prvenstva Srbije, Hrvatske i Slovenije, ali i Belgije i Češke, gde je branio boje Ostendea i Nimburka. Takođe, osvajao je i Kup takmičenja u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Belgiji.

Karijeru je počeo u Spartaku iz Subotice, nastavio je u Novom Sadu i Borcu iz Banja Luke.

Reč je o velikom radniku i borcu. Dobrodošao Marko!“, stoji u saopštenju Budućnosti.

Za Zvezdu je u tek okončanoj sezoni odigrao 19 mečeva u ABA ligi, odnosno 34 u Evroligi, kao tri u Kupu Radivoja Koraća. Sa crveno-belima je za godinu i po dana osvojio tri trofeja – titulu osvajača ABA lige, trofej namenjen najboljoj ekipi košarkaške Superlige Srbije, kao i već spomenuti Kup Radivoja Koraća.

Ovo je treći prelazak igrača između Budućnosti i Zvezde, pošto je tim sa Malog Kalemegdana u svoje redove doveo Nikolu Ivanovića i Luku Mitrovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram