Foto: Starsport

Mesto šefa struke podgoričke Budućnosti ostalo je upražnjeno nakon što je dosadašnji trener Petar Mijović podneo neopozivu ostavku.

PROČITAJTE JOŠ...

Košarkaši Budućnosti su sjajno ušli u sezonu, ali su u poslednje vreme osetno pali u formi, o čemu najbolje svedoče porazi od Splita i Cedevite u ABA ligi, odnosno Cedevite u Evrokupu.

Podgoričani su „na mišiće“ i uz puno sreće izbegli poraz od Borca u Čačku, ali je sinoć na gostovanju Virtusu u Bolonji usledila prava katastrofa.

Meč je završen rezultatom 87:65, a Mijović je dan kasnije odlučio da je trenutak da se povuče:

„Budućnost, klub u kojem sam dodatno napredovao u karijeri i usavršavao trenerske veštine, doživljavam na poseban način. Moja odluka je rezultat dubokog promišljanja i želje da interese kluba stavim ispred ličnih. Zahvaljujem predsedniku Budućnosti i upravi kluba na ukazanom poverenju. Bila mi je čast predvoditi abaligaškog šampiona. Zahvaljujem se timu i svim zaposlenima u klubu na dosadašnjoj saradnji i toplo pozdravljam navijače i simpatizere Budućnosti“, rekao je Mijović za zvanični sajt kluba u svojoj oproštajnoj poruci.

Mijović je u Budućnost stigao još 2017. godine, kada je radio prvi kao trener mlađih kategorija, a potom, po odlasku Jasmina Repeše, postavljen je za glavnog trenera kluba.

Ove sezone Podgoričani su kao četvrtoplasirana ekipa B grupe Evrokupa prošli u Top 16 fazu, gde nakon tri kola u grupi sa Virtusom, Cedevitom i Burgom imaju skor 1-2, dok u ABA ligi nakon 14 odigranih mečeva imaju 11 pobeda i tri poraza, pa ih očekuje borba sa Mornarom, Megom, Olimpijom, Igokeom i Crvenom zvezdom za jedno od četiri mesta koja vode u plej-of.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram