Foto: Tanjug/AP Photo/Mićael Dwyer

Velika drama u finalu Istočne konferencije.

Košarkaši Majamija pobedili su Boston rezultatom 111:103 i tako izborili odlučujuću sedmu utakmicu na svom terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Majami je na krilima Džimija Batlera došao do izjednačenja u seriji od 3:3 u pobedama i tako došao u priliku da pred svojim navijačima izbori plasman u veliko finale u kojem ih čeka Golen Stejt.

Batler je predvodio svoj tim sa 47 poena i sjajnim šutem iz igre 16/29, a na to je dodao i devet skokova i osam asistencija.

Kod Majamija je Kajl Lauri bio drugi strelac sa 18 poena, deset asistencija i četiri uhvaćene lopte ispod obruča. U Bostonu je listu strelaca predvodio Džejson Tejtum sa 30 poena, Derik Vajt je dodao 22, a Džejlen Braun zastao je na 20.

U najuzubudljivijoj utakmici ove serije, Batler je u dramatičnom finišu uspeo da sruši Seltikse i tako velikom pobedom kruniše jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri.

Vodio je Mjami gotovo čitav meč i stalno terao Boston da juri njihovu prednost, ali nisu uspevali da se odlepe i naprave veću razliku.

To je omogućilo odmaćoj ekipi da drži priključak i u poslednja tri minuta uđe sa nerešenim rezultatom nakon pogođenih slobodnih bacanja Markusa Smarta.

Tada Batler uzima stvar u svoje ruke, pogađa koš uz dodatno slobosno bacanje, a nakon tri bacanja Takera, stavlja tačku novim prodorom i na kraju donosi svom timu značajnu pobedu.

BONUS VIDEO Davidovac otkrio šta treba da poprave, očekuje pobedu i u drugom meču finala Zvezda – Partizan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar