Boston Celtics vs Miami Heat Foto:Tanjug/AP Photo/Steven Senne

Košrkaši Boston Seltiksa pobedili su Majami Hit za koji nastupa i reprezentativac Srbije Nikola Jović, na svom parketu rezultatom 114:94 u subotu u prvoj utakmici plej-of serije četvrtfinala NBA lige.

Tokom čitave utakmice je Boston imao prednost. Majami je uspevao da se vraća, ali nikako i da izjednači. Uspevao je aktuelni vicešampion da se spusti na tri razlike.

Boston je u potpunosti prelomio utakmicu tokom poslednje deonice, kada je razlika bila i čak 34 poena u jednom trenutku u korist ovog tima.

Pročitajte još

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Džejson Tejtum koji je ubacio 23 poena uz po 10 skokova i asistencija. Derik Vajt je imao 20 poena, tri skoka i četiri asistencije a Kristaps Porzingis 18 poena, četiri skoka i jednu asistenciju. To su najefikasniji igrači kod Bostona.

U Majamiju je najbolji bio Bem Adebajo koji je utakmicu završio sa 24 poena, šest skokova i tri asistencije. Jović je imao 10 poena i šest skokova za 26 minuta na parketu uz šut iz igre 3/9 (1/3 za dva poena, 2/6 trojke, 2/2 slobodna bacanja). Imao je i jednu izgubljenu loptu, jednu blokadu i jednu ličnu grešku.

Naredna utakmica ovih timova igra se u četvrtak a ponovo će Boston biti domaćin.

Pobesnik ove serije, u narednoj rundi će igrati protiv boljeg iz serije između Klivlend Kavalirsa i Orlando Medžika.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar