Foto: ABA Liga / KK Borac / Duško Radišić

Košarkaši Borca iz Čačka pobedili su Split sa 90:69 u meču 12. kola regionalne ABA lige.

Borac je upisao treću pobedu u sezoni, pre svega zahvaljujući Entoniju Smitu, Nenadu Nerandžiću i Radovanu Đokoviću. Smit je ubacio 14, Nerandžić i Đoković po 12 poena, s tim što je Đoković imao i deset asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Na drugoj strani su se istakli Marin Marić i Blaž Mesiček sa po 16 poena, dok su Marko Luković i Darko Bajo postigli po 11.

Posle tesne prve četvrtine završene slobodnim bacanjima Baja i prednošću Splićana 24:23, Borac je zaigrao bolje u drugoj. Nju je trojkom otvorio Aleksa Novaković, polaganjem se nadovezao Nemanja Todorović, posle čega je Novaković ubacio još jednu trojku.

Split je držao priključak do 31:29 kada je Borac novom serijom od pet poena uspeo da se odlepi na +7, da bi poluvreme završio košem Todorovića na obruču za 53:43.

Treća četvrtina je krenula novim dalekometnim hicem Čačana i činilo se da će sa 13 poena prednosti samo nastaviti da je povećavaju. Umesto toga, Split je zaigrao bolje i do ulaska u četvrtu četvrtinu imao priključak 66:61.

Međutim, u poslednjoj četvrtini je tandem Nerandžić-Smit ekspresno vratio dvocifreni suficit posle samo minut i po igre, Split se držao do pet minuta pre kraja kada je bilo 11 razlike za Borac i tada su sve kočnice popustile, a čačanski klub je upisao ubedljivu pobedu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram