Foto: ABA liga / Filip Roganović / SC Derby

Košarkaši Borca poraženi su u nedelju uveče u gostima od Studentskog centra sa 84:86 (21:16, 24:26, 19:24, 20:20), u meču 20. kola regionalne ABA lige.

Najbolji kod Borca bio je Ronaldo Segu sa 32 poena i osam asistencija, a pratio ga je Nikola Manojlović sa 22 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Domaći tim su do pobede predvodili Mateo Drežnjak sa 26 i Borna Kapusta sa 20 poena, ali je najbitnije poene na kraju postigao Emir Hadžibegović.

On je na dve sekunde pre kraja iz ofanzivnog skoka na promašenu trojku Luke Bogavca odgovorio pogođenom dvojkom i to je bilo dovoljno za pobedu.

Borac je svoju šansu propustio i nekoliko desetina sekundi ranije kada je Borna Kapusta pogodio trojku za 82:81, pa su Čačani bili primorani da jure zaostatak umesto da se odbrane.

Borac je na 10. mestu sa osam pobeda i 12 poraza, a Studentski centar je na osmoj poziciji sa 10 pobeda i 10 poraza.

U narednom kolu, Borac će gostovati FMP-u, dok će Studentski centar u goste Ciboni. Istog dana, Crvena zvezda je na svom parketu pobedila Zadar ubedljivo sa 93:54, dok je Partizan još ubedljivije slavio protiv Igokee sa 98:52.

Borac je do kraja dana ostao jedini srpski predstavnik koji je poražen u nedelju u regionalnom takmičenju pošto je Mega sa 101:87 pobedila ekipu Mornara iz Bara.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Srbija – Australija, najbolji detalji prvog poluvremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar