Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Završni turnir Evrolige za ovu sezonu najverovatnije će se igrati u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je Beograd istakao kandidaturu za domaćina „fajnal fora“ sledeće sezone, kao bomba je odjeknula vest da bi to moglo da se dogodi ranije nego što se mislilo.

Kako saznaje „Mocarsport„, dogovoreni su svi detalji i Beograd bi trebalo da bude domaćin pravog košarkaškog spektakla.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika najavio pre nekoliko sedmica da će se Beograd kandidovati za organizaciju završnog turnira Evrolige, a verovalo se d aje u pitanju sledeća godina jer je ovogodišnji turnir dodeljen Berlinu.

Utakmice Evrolige možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze .

Međutim, došlo je do preokreta.

Prema saznanjima „Mocartsporta“ Vesić je tokom prošle nedelje pregovarao sa Evroligom i ponudio da Beograd zameni Berlin jer zbog epidemioloških mera u glavnom gradu Nemačke ne bi bilo omogućeno prisustvo publike. Sa druge stane Beograd je dao Evroligi garancije da će na turniru u Areni moći da prisustvuju navijači, ali samo uz validnu potvrdu o vakcinaciji. To je bilo dovoljno ljudima iz Barselone da praktično donesu odluku o premeštanju fajnal-fora Evrolige u prestoni grad Srbije. Ostale su samo još sitnice i detalji da ceo posao dobije i ozvaničenje.

Još jedan detalj išao je u prilog Srbiji i glavnom gradu. Prema informacijama „Mocartsporta“, poučen iskustvom od prošle godine kada su se do poslednjeg dana za organizaciju završnog turnira takmičili Beograd i Istanbul, Goran Vesić je sada čelnicima turske prestonice ponudio džentlmenski dogovor. Naime, plan je da Istanbul sada stane iza kandidature Beograda, a da Beograd podrži želju Istanbula da organizuje fajnal-for 2023. godine. Baš tada turski Savez i tamošnja košarka slave vek postojanja.

BONUS VIDEO Zakucavanje Holinsa protiv Zenita

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar