Bogdan Bogdanović u prodoru
Foto: Tanjug/ AP Photo/Jacob Kupferman

Bogdan Bogdanović se vratio na teren posle gotovo dva meseca u pobedi Atlanta Hoksa (15-20) nad Majami Hitom (17-18) sa 94:80.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je propustio 25 mečeva od 9. januara kada se povredio na meču sa Šarlot Hornetsima.

Povreda kolena je sada arhivirana, a Bogdanović je protiv Majamija na terenu proveo 15 minuta i upisao pet poena (2/5 iz igre, 1/4 za tri), uz dva skoka i četiri asistencije.

Bogdanović je očekivano imao limitiranu minutažu, ali je uspeo da pomogne Atlanti da preokrene protiv rivala sa Floride. Upravo je Bogdanović pogodio trojku koja je odvela Atlantu na 71:68, koja je na 10 minuta do kraja ponovo stigla do prednosti.

Meč Atlante ostaće upamćen i po debiju Nejta Mekmilana na klupi, a čitava prva petorka je imala dvocifreni učinak.

Najefikasniji je bio Trej Jang sa 18 poena, tri skoka i 10 asistencija, a onda su redom išli Kolins sa 17, Harter sa 16, Snel sa 11 i Kapela sa 10.

Mekmilan se osvrnuo na otkaz Lojdu Pirsu, upravo posle poraza od Majamija pre dva dana.

„Gubitak trenera Pirsa, učinio je da svi moramo da radimo bolje. To je bio izazov za ovaj tim večeras. On je otpušten jer nismo radili ono što smo trebali da radimo tamo. Mislim da su večeras bili bolji“, rekao je Mekmilan.

Atlanta je uprkos brojnim problemima uspela da slavi, pa je u prvoj deonici šutirala tek 29 odsto, a do poluvremena je taj učinak porastao do 36 odsto. Pogodili su u tom periodu tek dve trojke iz 15 pokušaja i povratak Bogdanovića je time bio još značajniji. Uz to su Hoksi imali i 23 izgubljene lopte.

Košarkaši Atlante prekinuli niz od šest pobeda Majamija, kome nisu pomogli ni Goran Dragić sa 14 poena, tri skoka i četiri asistencije, ni Dankan Robinson sa 14 uz po skok i asistenciju.

NBA rezultati

SREDA

Vašington – Memfis 111:125

Boston – LA Klipers 117:112

Majami – Atlanta 80:94

San Antonio – Njujork 119:93

Milvoki – Denver 128:97

LA Lejkers – Finiks Sans 104:114

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar