Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Bogdan Bogdanović govorio je za Njujork Tajms o kultu reprezentacije Srbije, otkrivši i otkud tolika strast da se igra za svoju zemlju.

Bilo je reči i o Nikoli Jokiću, koji je proglašen za MVP-ja NBA lige, ali neće igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ili na samim Igrama, ukoliko se Srbija kvalifikuje.

„Mislim da će mu trebati neko vreme da shvati šta je postao ove godine. MVP nagrada je nešto što bih mogao da uporedim sa nekom zlatnom medaljom koju je reprezentacija osvajala kada su igrali naši idoli poput Peđe Stojakovića, Vlada Divca, Saše Đorđevića. Verujem da bi nesumnjivo mogao da postane jedan od idola deci i da može da bude motivator narednih generacija u Srbiji. Znači puno. On je prvi u istoriji i još uvek može da napreduje“, rekao je Bogdan Bogdanović za Njujork Tajms.

Nekada su Divac i Stojaković bili asovi zbog kojih se Srbija budila, sada su to Jokić i Bogdanović.

„Da, to je bila velika stvar. Sećam se da je u plej-ofu Dalas uvek bio nezgodan za Kingse, naravno i Lejkersi. Nisam uspevao da ispratim cele serije zbog TV prava i tih stvari, ali kada god je utakmica bila na TV-u, gledali smo je. Najčešće su se prenosili mečevi koje su Kingsi igrali kod kuće. Bio sam jako mlad, imao sam devet ili 10 godina“, neveo je Bogdanović.

Peđa Stojaković se izdvaja kao uzor.

„Bilo je Svetsko prvenstvo 2002. godine, svi su pričali o njemu, klinci u školi. Šutirali smo trojke i izgovarali ime Peđe Stojakovića ili nekog drugog velikana srpske košarke. Nadam se da sada ima dece koja isto rade uzvikivajući naše ime. Dobar je osećaj biti u toj poziciji“, zaključio je bek Atlante.

Bogdan je sa Atlantom došao do 3-2 protiv Filadelfije, ima i meč loptu za finale Istoka u subotu od 1.30 po našem vremenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare