Bogdan Bogdanovic
Bogdan Bogdanović Foto:Michael Reaves / Getty images / Profimedia

Sjajan meč reprezentativca Srbije u trijumfu nad Hjustonom.

Atlanta Houksi, za koje nastupa reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović, okončali su ligaški deo sezone pobedom u meču protiv Hjuston Roketsa rezultatom 130:114, a popularni Bogi je dao veliki doprinos trijumfu svog tima.

On je za nepunih 28 minuta na parketu ubacio 14 poena, na to je dodao i šest skokova, kao i sedam asistencija, te dve ukradene lopte.

Atlanta će do mesta među osam najboljih ići prvo preko Šarlot Hornetsa, nakon čega će, ukoliko savladaju Hornetse, odigrati duel protiv poraženog iz meča Bruklin Nets – Klivlend Kavalirs.

Što se samog toka meča tiče, Atlanta je već u prvoj četvrtini stekla 17 poena viška (32:15), i tu prednost su uz manje trzavice početkom poslednje deonice, kada je Hjuston prišao na 104:97.

Ipak, serijom od 15-0 Atlanta je došla do 120:97, pa su bez problema priveli meč kraju.

Džejlen Grin je ubacio 41 poen u poraženom timu i bio najefikasniji na utakmici, dok je Atlantu predvodio Tre Jang sa 28 poena i 11 asistencija, Danilo Galinari je dodao 26 poena, Kevin Porter je brojao do 22, a Klint Kapela je na 18 poena dodao i 13 skokova.

Na kraju, 43 pobede, 39 poraza, deveto mesto Istočne konferencije, pa će za plasman u doigravanje morati da igraju preko Atlanta Houksa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Noć za istoriju NBA, cela hala ovacijama ispratila rekord Nikole Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar