Foto:EPA-EFE/ALEX GALLARDO

Luka Dončić se vratio u timu Dalas Maveriksa (3-4) i bio glavna prevaga u trijmfu nad Hjuston Roketsima (2-3) sa 113:100.

Upisao je novi tripl-dabl učinak sa čak 33 poena, 16 skokova i 11 asistencija, a veliku podršku je imao u Timu Hardaveju Junioru koji je dodao 30 sa osam pogođenih trojki iz 10 pokušaja.

Boban Marjanović je po drugi meč ove godine ostao bez prilike da zaigra, samo veče nakon što je za samo sedam minuta postigao šest poena i imao šest uhvaćenih lopti protiv Čikago Bulsa.

PROČITAJTE JOŠ

Dalas je imao prednost od tri poena, pre nego što je na 2,5 minuta do kraja napravio seriju od 14:3 (polovinu poena postigao Hardavej) i tako stigao na komotnih 106:92.

Hjuston nije mogao da uradi ništa u ovom periodu, promašili su njegovi igrači šest šuteva i dva puta izgubili loptu.

Nakon susreta je trener Dalasa Rik Karslaj posebno istakao partiju Hardaveja:

„Bila je ovo jaka predstava karaktera koji ima Tim. Bio je sjajan na oba kraja parketa. Hardavej je pokazao kako se sa stilom i profesionalno reaguje na promenu startne postave“, rekao je trener Dalasa.

„Morate da budete profesionalac. Ovde sam da pomognem timu na bilo koji način. Morao sam da se uverim da sam spreman da imam uticaj na igru“, objasnio je Hardavej.

Kristijan Vuds je bio najefikasniji u redovima Roketsa sa 23 poena, a dva manje postigao je Harden uz tri skoka i 10 asistencija.

Dončić i Harden nisu igrali na prethodnom meču svojih timova zbog povrede, ali su odmah po povratku bili veoma efikasni.

Ključ poraza Hjustona leži u očajnom šutu za tri poena jer je pogodio samo 11 od 40 trojki, a Harden je tri puta bio precizan iz 11 pokušaja.

Demarkus Kazins isključen je nakon dve tehničke greške početkom druge deonice. Prvu je zaradio nakon duela sa Kolijem-Stilom, sa kojim je ušao u sukob.

Drugu nakon što je odlučio da viče na sudije jer mu nije dosuđen faul. Trener Hjustona Silas je bio nezadovoljan ovom sudijskom odlukom, pa se nekoliko minuta svađao sa arbitrima.

NBA rezultati, utorak:

Orlando – Klivlend 103:83

Filadelfija – Šarlot 118:101

Atlanta – Njujork 108:113

Majami – Oklahoma 118:90

Toronto – Boston 114:126

Hjuston – Dalas 100:113

Milvoki – Detroit 125:115

Nju Orleans – Indijana 116:118 pp

Golden Stejt – Sakramento 137:106

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar