Boban Marjanović;
Boban Marjanović; Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Wade)

Srpski gorostas željno iščekuje debi u novom dresu

Srpski centar Boban Marjanović nalazi se na trening kampu Hjuston Roketsa, kluba u koji je trejdovan ovogo leta iz Dalas Maveriksa.

Marjanović je sa svojih 222 centimetara najviši igrač u klubu, već je „kupio“ navijače pojavom i ponašanjem, ali je pitanje koliku će minutažu imati tokom sezone, iako je prema njegovim rečima izuzetno spreman.

„Sposoban sam da igram i postižem dabl-dabl svake večeri. Ali ovde se radi o timu, ne radi se o jednoj osobi. Radi se o tome da svi postanu bolji. Nikad ne znaš kada dolazi tvoje vreme, a momci moraju da znaju se „pojave“ kada dođe tvoja prilika“, rekao je Marjanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbin je svestan da može mnogo da doprinese i na terenu i van njega.

„Mogu mnogo toga da donesem. Ne samo u košarci, već i u svlačionici“.

Upitan je i da li je razočaran zbog trejda koji se dogodio, odnosno odlaska iz Dalasa.

„Srećan sam jer sam ovde i mislim da će to biti neverovatna, neverovatna godina za nas. Ovde se radi o pokušaju da budem najbolje ljudsko biće koje je moguće biti, da pomognem svojim saigračima, da ih podržim“.

Istakao je da u Hjustonu svi vole da rade, a ekipa je veoma mlada.

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

„Zaista su dobri, zaista dobra grupa ljudi. Svi vole da rade, vole da ostanu dodatno vreme u teretani. Ja to vidim. Usput, oni su zaista fina deca i sve ovo me čini srećnim“.

Roketsi važe za atletski odličnu ekipu, a s tim je upoznat i Marjanović.

„Momci lete svuda okolo. Skaču sa poda na krov. Zaista su dobri i super uzbudljivi“.

Osvrnuo se srpski centar i na trenera Stefana Silasa, s kojim je sarađivao i u Dalas Maveriksima.

„On je kao najbolje ljudsko biće. Imam veliko i dobro iskustvo sa njim. Kada je došao ovde i preselio se (sa mesta asistenta u Dalasu), svi su bili tako tužni jer smo toliko izgubili. Stvarno je sjajan osoba, ima veliko srce i veliko košarkaško znanje o svemu. Naravno, poželeo sam mu sve najbolje. Sada sam ovde sa njim i srećan sam. Zaista je kul biti u njegovoj blizini“, zaključio je Marjanović.

BONUS VIDEO Ovako besnog Dončića nikad niste videli

 

Komentari

Svi komentari (0)