Džejms Harden gradi poziciju za šut
Foto: Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio

Košarkaš Detroit Pistonsa Blejk Grifin nalazi se na meti više klubova u NBA ligi, javlja američki novinar Mark Stajn.

Grifin postaje neograničeno slobodan agent posle tri godine u „gradu motora“ i zato su za njegove usluge zainteresovani Bruklin Netsi, Golden Stejt Voriorsi i Los Anđeles Klipersi.

UKoliko ode u Bruklin ili Los Anđeles, u najavi bi kompletirao supertimove jer Netsi imaju superstar kalibar igrača na tri od pet pozicija u Irvingu, Hardenu i Durentu.

S druge strane, Kliperse predvode Kavaj Lenard i Pol Džordž. Grifin je veći deo svoje karijere proveo baš u timu iz Los Anđelesa.

Inače, Stajn priča da su baš Netsi favoriti za dovođenje svestranog krilnog centra, ali se kao zainteresovani spominju i Boston Seltiksi.

Jedino Golden Stejt nije jedan od favorita za najviše domete u NBA ove sezone, tako da je jasno da svi ostali pobrojani ozbiljno kreću u napad na titulu.

Grifin je ove sezone odigrao tek 20 utakmica u NBA ligi i prosečno ima 12,3 poena, 5,2 skoka i 3,9 asistencija. To je daleko od njegove najbolje sezone 2018/2019 kada je imao 24,5 poena u proseku.

Treba imati u vidu da je godinama važio za atletski potentnog igrača, ali je postepeno dodavao elemente svojoj igri u napadu, pa je uz sve konstantniji šut, postao želja mnogih jačih timova u ligi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare